Deelnemers 3e EnergieMatch

Onderstaande deelnemerlijst betreft de 3e editie van de EnergieMatch. Bekijk hier de actuele EnergieMatch-pagina.


Ook dit jaar krijg je weer de kans om jouw idee te pitchen. Vertel ons wat jouw plan inhoudt en wat je ervoor nodig hebt. Misschien verdient je idee wel een plek op het podium? We gaan weer koppelen! Vind jij deze keer jouw energie-match?

Deelnemers

Hieronder zie je de deelnemers voor de 3e Utrechtse EnergieMatch! Wil je je nog inschrijven als deelnemer aan dit evenement? Stuur dan spoedig je aanmelding of vraag naar energiematch@energie-u.nl.

1. Joost Brinkman

“Rijne Energie.”
Duurzame elektriciteit voor 60.000 huishoudens. Van, voor en door Utrechters. Dat is waar energiecoöperatie Rijne Energie voor staat. Doe je mee? Jij maakt het verschil!


2. Anton Kiewiet

“Meijewetering.”
Het eerste zonnepark van Utrecht krijgt vorm! Waar komt het en hoe komt het tot stand? Welke hulp is nodig om tot de mooiste collectieve zonne-energie-opwekking van Utrecht te komen? Anton Kiewiet vertelt er alles over. In drie minuten!


3. EDWIN

“De Edwins kijken mee.”
Edwin heeft een warmtecamera. Edwin zit in de Bespaarbieb. Hij weet alles van isoleren, ventileren en verwarmen. Edwin kijkt en denkt mee. Edwin is het Energie-U Duurzaam Wonen Inspiratie Netwerk. Ben je zelf ook een Edwin? Join the club! Heb je een advies of een offerte liggen waarvan je niet goed weet of die voor jou goed is, zoek je voorbeelden of meedenkers? Laat het weten!


4. Rianne Bakker

“Energiegame.”
Gemeenten stappen massaal over van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Een ingewikkelde opgave. Hanzehogeschool Groningen bedacht het bordspel We-Energy dat alle betrokkenen helpt slimme keuzes te maken.

Windturbines of energieopslag met batterijen kunnen een goede manier zijn om een stad energieneutraal te krijgen. Maar wat doe je als inwoners geen windturbines willen? Over dit soort vraagstukken denken spelers van We Energy na. Vanuit allerlei rollen vertegenwoordigen spelers verschillende belangen, zoals die van producenten, wetgevers, bewoners of netbeheerders. Heel leuk en verhelderend om eens te doen met elkaar. Ergens in maart in ANNE. Geef je op bij Rianne.

5. Stella Eitjes

“Buurtstroom.”
Er zijn nu vijf buurtstroomcentrales in Utrecht die draaien! Nummer zes en zeven komen eraan. Wat wordt project acht, negen, tien? Jouw project wellicht? Het kán! Maar ook als je niet wil trekken maar wel wil duwen of op andere manieren helpen, heet Stella je van harte welkom. Op naar Utrechtse zonnestroom voor en door alle Utrechters!


6. Wie oh wie?

“Buurtwarmte.”
Utrecht gaat stoppen met aardgas. Alle Utrechters gaan hun huizen anders verwarmen. Laat je je die verandering overkomen of zorg je voor eigen invloed? Een groeiende groep bewoners neemt het heft in eigen hand, organiseert de buurt en maakt een plan. Bijvoorbeeld voor een eigen buurtwarmtenet. Of voor eerst vooral veel isoleren. Laat je inspireren, begin je eigen buurtgroep of sluit je aan!

7. Rachel Heijne & Maarten Koning

“Wij van de politiek hebben jullie van de energie nodig!”
Onze gemeenteraad is steeds meer met energie bezig. Zonnestroom, windmolens, aardgasvrij, de stadsverwarming. Drempels verlagen, bestemmingsplannen wijzigen, nieuw beleid vaststellen. Rachel Heijne van GroenLinks en Maarten Koning van D66 vertellen namens de energiewoordvoerders van de politieke partijen wat de wensen zijn, waar ze op hopen, wat ze nodig hebben.

8. Cees Jol

“Isoleren, isoleren, isoleren.”
De nieuwe trias energetica. Cees Jol kent alle kneepjes van het vak en alle materialen. Met anderen zorgt hij ervoor dat je zelf je eigen isolatiepakket maakt. Letterlijk! Met je eigen handen.

9. Michel Post

“De magische vierkante meter.”
Isoleren is de kern en ook het ondergeschoven kind van de energietransitie. Michel laat met voorbeelden zien dat isoleren helpt, financieel aantrekkelijk is en onmiddellijk tot meer wooncomfort leidt. Dat isoleren leuk is!

10. Sander Ekstijn

“Kom samen soepen.”
Op zoek naar een laagdrempelige manier om #gasloos vanuit de praktijk onder de aandacht te brengen bij bewoners? Vraag Slim-SamenSoepen Utrecht om het recept! Sander is gas(t)vrij en zoekt een match, namelijk: één “SamenSoeper” en veel initiatieven die passen bij Slim-SamenSoepen rondom Utrecht.

11. Frank Mulder

“Overhoop!”
Vorig jaar vertelde Frank Mulder over Overhoop. Midden op het plein van de Camera Obscuradreef, in Overvecht-Zuid, tussen een aantal vierhoogflats en een rij garageboxen, bevindt zich een voormalig winkelblok met bovenwoningen. Daar wonen sinds 2008 een tiental mensen samen, onder de naam Woongemeenschap Overhoop, met het idee om hier de komende jaren een duurzame woongemeenschap van te maken.

Inmiddels heeft Overhoop het winkelblok mogen kopen van woningcoöperatie Mitros. Hoera! Frank vertelt over de plannen, denk mee!

12. Samuel Beltman

“Cycling for climate”
Deze zomer organiseert het burgerinitiatief Utrecht Klimaatneutraal 2030 een fiets-evenement waarbij op een plein in Utrecht met circa 100 spinning-fietsen stroom opgewekt wordt voor het goede doel. Dit om voor meer awareness zorgen voor duurzaamheid en tevens geld inzamelen voor duurzame lokale projecten. Bedrijven kunnen zich inschrijven met een team, maar ook individuen zijn welkom.

Samuel: “We zijn nog op zoek naar partners die kunnen helpen met het opwekken van de energie met spinning-fietsen en sponsoren.”

13. Koen Schouten

“Actie nieuwsbrief”
Koen Schouten over Actie nieuwsbrief: “Ons doel is om lokale duurzame initiatieven en acties groter te maken door krachten te bundelen. We doen dit door een overzicht te maken op onze website waar alle duurzame evenementen in Utrecht op te vinden zijn en versturen deze eens per maand in een nieuwsbrief naar een nieuwsbrief-bestand. Het doel is dat we meer samen gaan organiseren omdat we samen een groter bereik hebben. Lokale initiatieven kunnen ook acties en evenementen met ons delen zodat we het bereik kunnen vergroten.”

14. Eefke Meijer en Loeky Droesen

“Namens: Klimaatgesprekken”
Eefke en Loeky: “Mensen voelen zich vaak bezorgd of betrokken bij het onderwerp klimaatverandering. Ze vragen zich af hoe ze hier iets aan kunnen doen. Kortom, ze zijn op zoek naar hun weg in dit ingewikkelde gebied. Het is fijn om samen met anderen je positie te bepalen. In onze KlimaatGesprekken workshopreeks worden die klimaatvriendelijke keuzes makkelijker gemaakt, op een leuke, ongedwongen, uitnodigende manier.

In de workshopreeks van KlimaatGesprekken maak je deel uit van een groep mensen die elkaar helpen en inspireren om acties te vinden die passen bij hun persoonlijke situatie en doelen, en om er samen op een uitnodigende manier mee bezig te zijn. De begeleiding en tips van de coach helpen daar natuurlijk ook bij. Je ervaart tevens hoe het klimaatgesprek aan te gaan met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk.”

Tot ziens bij ANNE

We houden je op de hoogte van de derde editie en hopen je te zien als deelnemer of in het publiek. Kom ook naar de volgende EnergieMatch op deze nieuwe locatie: ANNE bij de Jaarbeurs (tussen Croeselaan en Kinepolis) in Utrecht (klik op onderstaande foto). Vergeet niet zaterdag 2 februari 2019 van 14 tot 17 uur in je agenda vrij te houden! Vanaf 13.30 uur ben je welkom tijdens de inloop.