Eigen Buurtstroomproject starten

Heb jij de ambitie om een Buurtstroomcentrale in je eigen buurt op te zetten? En wil jij onderdeel zijn van de Utrechtse energietransitie? Samen gaan we mooie zonnestroomprojecten realiseren.

Een eigen project starten

Voordat je een eigen Buurtstroomproject start, is het aan te raden eerst de algemene inleiding te lezen.

Buurtstroom Energie-U begeleidt mensen die een eigen groot zonnestroomproject in de eigen buurt willen starten. Heb je ook een idee, mail ons en wij maken inzichtelijk hoe kansrijk het project is, door te berekenen hoeveel zonnepanelen er op het dak passen en wat het te verwachten rendement voor de investeerders (buurtbewoners) zal gaan worden. De vervolgstap ligt weer bij jou,  met hulp van ons, contact leggen en gesprekken aangaan met de dakeigenaar.

In januari 2016 ging de eerste groep van start en een jaar later draaide de eerste centrale. Inmiddels zijn we drie jaar verder en draaien er 7 (bijna 8) centrales. Buurtstroomprojecten 9 en 10 zijn in voorbereiding.

buurtstroom_article02_flatsmall

Wat zijn de voorwaarden?

Hieronder vind je de voorwaarden voor deelneming:
• Het lijkt je leuk om een zonnestroomproject op te starten in je eigen buurt (bijvoorbeeld samen met wat vrienden of bekenden uit je buurt).
• Je hebt een dak in je buurt voor ogen dat wel wat zonnepanelen kan gebruiken. Denk aan een dak van minimaal 800 m2 groot. Het helpt natuurlijk als je de eigenaar van het pand al een beetje kent. (Als je geen dak hebt, maar toch een project wilt starten, neem ook dan contact op, er komen regelmatig dakeigenaren op ons af die zonnestroom willen, en nog een vrijwilliger zoeken).
• Het lijkt je leuk om, met wat hulp van ons, buurtgenoten te mobiliseren en warm te maken voor eigen zonnestroom.

Samen gaan we de Utrechtse daken vol leggen met zonnepanelen! Zin om mee te doen? Dan horen we graag van je!

Meer informatie

Meer weten? Lees alvast onze FAQ voor buurtstroominitiatiefnemers of download onze statuten.