Zonnepark Meijewetering

Hier lees je alles over “Zonnepark Meijewetering”, een groots project van Energie-U om zonnestroom op te wekken in Leidsche Rijn. Zo blijf je niet alleen op de hoogte van de stand van zaken en actuele nieuwsberichten maar ontdek je ook hoe jij als bewoner of hoe jouw bedrijf kan meedoen. Meld je aan voor 1 oktober 2022!

Jouw eigen zonnepark in de buurt

De samenwerkingsovereenkomst tussen Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Energie-U dateert alweer van 5 juli 2022. Sinds 11 juli is de inschrijving voor deelname opengesteld. Voorbereiding voor de bouw is nu echt in volle gang. Voor meer de helft van de obligaties en participaties is er ingeschreven door deelnemers. Da’s goed nieuws voor lokale en schone energieopwekking.

Wethouder Lot van Hooijdonk zei in ons interview over dit zonnepark: “Dat gaat over eigenaarschap. De gemeente Utrecht is een grote voorstander van zulke initiatieven, waarbij burgers worden betrokken. Daar zijn wij overigens niet alleen in, ik weet dat er meer gemeentes er zo in zitten. Wij streven ernaar dat bewoners voor minimaal 50% in zulke zon- en windinstallaties participeren. Dat ze dus niet alleen van grote bedrijven zijn, maar ook van onze inwoners. Dat vinden wij ook een hele mooie ontwikkeling. En het is heel fijn dat het in dit geval zo goed gelukt is!”
 

Doe mee voor 1 oktober

Wil jij ook dat dit zonnepark van en voor de buurt wordt? Meld je dan vlug aan als deelnemer. Doe dit wel echt voor 1 oktober! Hoe mooi is het als we samen eigenaar zijn van het eerste zonnepark van Utrecht? Straks fiets jij langs en denkt: “Daar ligt mijn stukje zonnepark!”

Meld je voor 1 oktober aan via onderstaande knop. Mocht je vragen hebben, neem even contact op via meijewetering@energie-u.nl.

Aanmelden als deelnemer

Op onderstaand kaartje kun je zien welke postcodes kunnen deelnemen.

De mensen achter de panelen

Energietransitie is mensenwerk, ook bij dit zonnepark. In onze filmpjes en interviews leer je de mensen een beetje beter kennen. Lees meer over Sandra van Vessem (Rabobank), Els Otterman & Wim Heijbroek (Stichtse Rijnlanden), Edward van Tuinen (Vereniging Parkmanagement De Wetering-Haarrijn), Lot van Hooijdonk (wethouder) en natuurlijk initiatiefnemers Anton, Maik en Joop.

Meer info?

Wil je meer informatie over dit zonnepark, bekijk dan de actuele nieuwsberichten en artikelen onderaan de pagina of raadpleeg de vorige versie van deze projectpagina. Je kunt ons natuurlijk ook even mailen.

Actueel

Hieronder vind je de laatste berichten over dit zonnepark.

5 maart 2022

Veldborrel Zonnepark Meijewetering (12 maart, 14-15 uur)

We nodigen jullie uit voor een veldborrel op de locatie van het eerste zonnepark van Utrecht.…

25 februari 2022

Zonnepark Meijewetering gaat verder

Na een tegenvallende aanbesteding hebben we nu weer zicht op een haalbaar plaatje voor het eerste…

30 oktober 2021

Veelgestelde vragen over deelname aan zonnepark Meijewetering

Op 5 oktober 2021 vond de tweede informatieve sessie plaats waarin veel vragen over deelname aan het…

Dit initiatief is ook te vinden op de website van Jouw Huis Slimmer.