Nuttige links

Verdwaal je al snel in een woud van duurzame initiatieven? Geen nood, hier is je gids met nuttige links, 100% alfabetisch!


Ervaringen met energie

Ga je écht aan de slag met energie besparen en duurzaamheid? Kijk dan eerst eens op ErvaringenMetEnergie.nl om te lezen hoe anderen het ervaren hebben.


Gemeente Utrecht

Energie-U werkt vaak en nauw samen met de gemeente Utrecht als waardevolle partner in het realiseren van duurzame en energiebesparende initiatieven en projecten voor de bewoners van de stad.


Hier opgewekt

Energie-U is aangesloten bij Hier opgewekt, initiatief van de Stichting Doen en de provinciale milieufederaties om lokale duurzame energiebedrijven te ondersteunen. Op de website van Hier opgewekt vind je tevens een overzicht van alle zusterinitiatieven in andere plaatsen.


Hoograven Duurzaam

Energie-U realiseert duurzame projecten in samenwerking met het buurtinitiatief Hoograven Duurzaam.


Jouw Huis Slimmer

Energie-U mag natuurlijk niet ontbreken als initiatief op de site van Jouw Huis Slimmer, het onafhankelijk platform van 15 gemeentes waaronder de gemeente Utrecht.


Milieucentraal

Net zoals Energie-U brengt Milieucentraal duurzaamheid en energiebewust leven dichtbij. Hier vind je veel antwoorden op je milieuvragen.


Milieucentrum Utrecht

Energie-U houdt kantoor op deze locatie van het Milieucentrum Utrecht aan de Oudegracht 60. Op vrijdagmiddag is er een inloopspreekuur waar je terecht kunt met al je vragen of initiatieven.


Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Als het gaat om duurzaamheid, energie, leefbaarheid en klimaat in Nederland kun je natuurlijk niet om het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heen.


Natuur en Milieufederatie Utrecht

Via acties, tips, onze energie-ambassadeurs en samenwerking met partners als de gemeente Utrecht, de Natuur en Milieufederatie Utrecht en het Utrechtse bedrijfsleven helpen we Utrechters hun woning te isoleren en energie te besparen.


ODE Decentraal

Energie-U is aangesloten bij ODE Decentraal, Vereniging Organisatie voor Hernieuwbare Energie Decentraal​.


Paviljoen pOp

Energie-U organiseert regelmatig bijeenkomsten/workshops die plaatsvinden in het markante gebouw van Paviljoen pOp op het Westplein in Utrecht.


Stadsverarming

Energie-U en Stadsverarming staan voor duurzaamheid als het gaat om de Utrechtse Stadsverwarming. Lees er hierover op onze Warmte030-pagina.


Stichting Doen

Energie-U zet zich in voor een betere en groenere wereld. Onze groei wordt mogelijk gemaakt door de steun van Stichting Doen.


Zon-10-daagse

Tien dagen lang staat Utrecht in het teken van zonne-energie tijdens dit duurzame evenement, met onder andere rondleidingen en informatie-avonden.