Onze vrijwilligersvacatures

Energie-U is er voor en door alle Utrechters. Samen verduurzamen we de stad en werken aan 100% duurzame energievoorziening. Doe je met ons mee? Laat het ons weten door te mailen naar Sander. Elke vrijdag houden we in ANNE bij de Jaarbeurs kantoor, tussen 10 en 16 uur. Kom eens kijken!

Energie-U biedt kansen

Energie-U groeit, ziet kansen en zoekt frisse ideeën voor nieuwe energie in een duurzaam Utrecht. De energievoorziening van onze stad, buurten en huizen verandert. Flink. Het aardgas gaat de stad uit en de elektriciteit wordt in en om de stad verduurzaamd. Woningen zonder schoorsteen, auto’s zonder knalpijp, stroom zonder viezigheid. Herken jij je in onze visie, dan zijn we op zoek naar jou. We bieden onze vrijwilligers het volgende:

  • Gedreven en enthousiaste collega’s (vrijwilligers en zzp-ers),
  • Een groot netwerk in Utrecht,
  • In eerste instantie een vrijwilligersvergoeding,
  • Ervaring opdoen in een kleine en eigenzinnige duurzame organisatie,
  • Plezierige, informele werkomgeving, met veel ruimte voor eigen inbreng en meebouwen aan de coöperatie en haar diensten,
  • Af en toe attenties zoals kerstpakket, kerstlunch, borrels, teamuitjes, vrijkaarten.

Bekijk onze vrijwilligersvacatures

Lees hieronder voor welke functies/klussen we nog mensen zoeken. Heb je interesse in een vacature of vragen over hoe we werken? We horen graag van je. Stuur een mail naar Sander.


Energievolle vertellers, communicators, verbinders

We zoeken communicatiemensen die vertellen hoe we Utrecht nieuwe energie gaan geven. Campaigners, storytellers, social media talenten, content creators, enz. Energieke klussers die mee helpen hoe we Utrecht nieuwe energie gaan geven. We doen al zo veel! Kun jij ons helpen dat beter te vertellen?


Vrijwilliger Buurtstroom

Coöperatie Buurtstroom Energie-U groeit. De teller staat nu op 6 draaiende zonnestroominstallaties in Utrecht en omgeving en er volgen er meer! Daarom zijn we op zoek naar een extra kracht. Kun jij ons helpen? Ben jij of ken jij diegene die wil meewerken aan het realiseren van nieuwe zonnestroom-installaties om zo meer duurzame energie op te wekken samen met de buurt?

Ben je op zoek naar iets naast je baan of als voorbereiding op een baan of carrièreswitch? De functie is in eerste instantie vrijwillig. Mail ons of kom langs op het kantoor van Energie-U, elke vrijdag in ANNE Veemarktplein 41 (Naast de Jaarbeurs).


Energieambassadeurs

Een Energieambassadeur is een enthousiaste Utrechter die samen met zijn buren/buurtgenoten aan de slag wil met energiebesparing en duurzaam opgewekte energie. Je hoeft geen deskundige te zijn, enthousiasme en een goed netwerk in je eigen buurt is wel van belang. Het project ‘Energieambassadeurs’ voeren we samen met de gemeente Utrecht uit. Kijk voor meer info op www.energieambassadeursutrecht.nl.