Onze vrijwilligersvacatures

Energie-U is er voor en door alle Utrechters. Samen verduurzamen we de stad en werken aan 100% duurzame energievoorziening. Doe je mee? Bekijk onze vrijwilligersvacatures en maak je start bij Energie-U!

Energie-U biedt kansen

Energie-U groeit, ziet kansen en zoekt enthousiaste mensen met frisse ideeën voor nieuwe energie in een duurzaam Utrecht. De energievoorziening van onze stad, buurten en huizen verandert. Flink. Het aardgas gaat de stad uit en de elektriciteit wordt in en om de stad verduurzaamd. Woningen zonder schoorsteen, auto’s zonder knalpijp, stroom zonder viezigheid. Herken jij je in onze visie, dan zijn we op zoek naar jou.

Vrijwilliger worden

Heb je interesse/vragen over vrijwilliger bij ons worden? Stuur even een mail naar Sander! Elke vrijdag tussen 10 en 16 uur houden we kantoor in ANNE (Veemarktplein 41, Utrecht, naast de Jaarbeurs). Kom eens kijken!

Wat wij onze vrijwilligers bieden

Natuurlijk krijg je als vrijwilliger al een goed gevoel van samen werken aan een betere wereld en schone en betaalbare energie voor heel Utrecht, maar we bieden meer dan dat:

  • Gedreven en enthousiaste collega’s (vrijwilligers en zzp-ers),
  • Een groot (groen) netwerk in Utrecht,
  • In eerste instantie een vrijwilligersvergoeding,
  • Ervaring opdoen in een kleine en eigenzinnige duurzame organisatie,
  • Plezierige, informele werkomgeving, met veel ruimte voor eigen inbreng en meebouwen aan de coöperatie en haar diensten,
  • Leuke extra’s zoals gezellige (kerst)lunches, feestelijke borrels, bijzondere teamuitjes, vrijkaarten of attenties zoals een kerstpakket.

Bekijk onze vrijwilligersvacatures

Lees hieronder voor welke functies/klussen we nog mensen zoeken. Heb je interesse in een vacature of vragen over hoe we werken? We horen graag van je. Stuur een mail naar Sander.


Energievolle vertellers, communicators, verbinders

We zoeken communicatiemensen die helpen Utrecht nieuwe energie te geven. Creatieve campaigners, betrokken storytellers, social media-talenten, content creators, enz. Jij bent die energieke klusser die werkt vanuit passie, betrokkenheid en vaardigheid. We doen al zo veel! Jij helpt ons dat beter te vertellen. Ben jij straks lid van ons communicatieteam?


Vrijwilliger Buurtstroom

Coöperatie Buurtstroom Energie-U groeit. De teller staat nu op 6 draaiende zonnestroominstallaties in Utrecht en omgeving en er volgen er meer! Daarom zijn we op zoek naar een extra kracht. Kun jij ons helpen? Ben jij of ken jij diegene die wil meewerken aan het realiseren van nieuwe zonnestroom-installaties om zo meer duurzame energie op te wekken samen met de buurt?

Ben je op zoek naar iets naast je baan of als voorbereiding op een baan of carrièreswitch? De functie is in eerste instantie vrijwillig. Mail ons of kom langs op het kantoor van Energie-U, elke vrijdag in ANNE Veemarktplein 41 (Naast de Jaarbeurs).


Energieambassadeurs

Een Energieambassadeur is een enthousiaste Utrechter die samen met zijn buren/buurtgenoten aan de slag wil met energiebesparing en duurzaam opgewekte energie. Je hoeft geen deskundige te zijn, enthousiasme en een goed netwerk in je eigen buurt is wel van belang. Het project ‘Energieambassadeurs’ voeren we samen met de gemeente Utrecht uit. Kijk voor meer info op www.energieambassadeursutrecht.nl.