Warmtefoto

Door een warmtefoto van je woning te laten maken, krijg je goed inzicht in warmtelekken. Bij Energie-U kun je zo'n warmtefoto aanvragen en als lid krijg je een warmtefoto gratis!

 

Wat is een warmtefoto?

Een warmtefoto is een foto met een speciale infraroodcamera. Deze camera ziet infrarood licht en kan daarmee de temperatuur berekenen. De goed geïsoleerde delen van een huis lekken geen warmte en zijn dus aan de buitenkant koud. Minder goed geïsoleerde delen zijn warmer. Vaak is op foto's goed te zien dat glas niet zo'n goede isolatie is. De kleur blauw betekent dat de temperatuur laag is en de kleuren rood en wit betekenen dat de warmte van binnen naar buiten lekt. Deze plekken komen in aanmerking voor isolatiemaatregelen zoals dubbel glas, radiatorfolie en dergelijke. Maar laten we niet vergeten dat er ook regelmatig geventileerd moet worden in huis!

Wanneer kunnen warmtefotos plaatsvinden?

Warmtefoto kunnen alleen gemaakt worden bij geschikte weersomstandigheden. Het moet buiten koud genoeg zijn; het temperatuurverschil tussen binnen en buiten moet minstens 10 graden zijn. De windkracht mag niet groter zijn dan 3 (ongeveer 20 km per uur). Bovendien mag er geen neerslag zijn (of kortgeleden zijn geweest) en het mag niet te zonnig zijn (in de 3 uren vooraf).

Warmtefoto aanvragen?

De coördinator van de warmtefotos bij Energie-U is EnergieAmbassadeur Ad Kwak. Nieuwe leden van Energie-U krijgen een warmtefoto gratis. Een lidmaatschap kost € 25,- per jaar. Wil je een warmtefoto laten maken zonder lid te worden van Energie-U? Dat kan ook, dat kost € 25,-.
Vul onderstaand formulier in om een warmtefoto aan te vragen, en we nemen contact met je op.
Let op: we maken alleen warmtescans in de gemeente Utrecht!

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist