Wat zijn energie-ambassadeurs?

Wel eens gehoord van de Utrechtse “EnergieAmbassadeurs”? Ze staan klaar om hun expertise met jou te delen. Maak kennis met deze bijzondere mensen.

Gratis en onafhankelijk

EnergieAmbassadeurs zijn bewoners/vrijwilligers die niet alleen energie willen besparen maar verder gaan in hun interesse voor duurzame energieopwekking door samen met hun buren duurzaam aan de slag te gaan. Vanuit hun aanstekelijke enthousiasme, kennis en ervaring geven ze advies: gratis en onafhankelijk. Er zijn heel veel verschillende soorten EnergieAmbassadeurs, de meesten hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en zijn dus ervaringsdeskundige doeners.

Even voorstellen

Naast bewoners/vrijwilligers zijn er ook EnergieAmbassadeurs die professionals zijn op het gebied van duurzaamheid en hun kennis willen gebruiken om andere bewoners te helpen. Vanuit hun eigen praktijk laten ze graag zien dat energie besparen loont. Verder zijn er nog EnergieAmbassadeurs die een groot netwerk hebben in de wijk en dit willen inzetten voor energiebesparing. Tenslotte is er ook een groep EnergieAmbassadeurs die idealisten zijn of bewoners die anderzijds hun talenten willen inzetten. Zij organiseren bijvoorbeeld een feest, helpen bij het organiseren van leden of zijn zelf dagvoorzitter.

Filmpje: “Ik ben energieambassadeur”

In dit leuke filmpje van Serge Calon stellen zij zich aan je voor en krijg je een kijkje in het intrigerende leven van een energie-ambassadeur:

Inhoud niet beschikbaar. Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken.

Voor méér filmpjes over de EnergieAmbassadeurs, bekijk onze YouTube-afspeellijst.

Zelf energie-ambassadeur worden?

Als je denkt dat er in jou misschien ook zo’n stoere energie-ambassadeur schuilt, kijk dan eens op deze pagina om te zien hoe dat werkt: energie-ambassadeur worden.

Lees verder op de eigen website van de EnergieAmbassadeurs Utrecht: www.energieambassadeursutrecht.nl