Aardgasvrije wijken

Utrecht wordt aardgasvrij. De gemeente werkt hieraan. Ook zijn er op diverse plekken in de stad bewonersgroepen die een rol spelen bij het vinden en maken van de nieuwe, duurzame manier van verwarmen van de woningen en andere gebouwen. Sommige bewonersgroepen willen zelf het warmtebedrijf worden dat de nieuwe warmtevoorziening ontwikkelt en exploiteert. Sommige willen vooral ervoor zorgen dat de goede keuzes gemaakt worden. Andere weten nog niet precies wat ze willen maar weten wél dat zij, en medebewoners, een rol moeten spelen.

Energie-U is geen buurtgroep maar is een stadsbrede energiecoöperatie. We zijn verbonden met de buurtgroepen. En we hebben regelmatig overleg met gemeente, corporaties, Eneco en Stedin en brengen daar ook de inbreng van groepen in. Ook kunnen we buurtgroepen helpen met kennis, met energieambassadeurs die bewoners wegwijs maken, met administratieve hulp. 

Op deze pagina vind je verwijzingen naar websites van buurtgroepen en naar de informatie van de gemeente over het aardgasvrij worden van Utrecht.