IRIS in Kanaleneiland

ANNE en EDWIN kende je natuurlijk al. Maar ken je ook IRIS?

Duurzame stad

In Utrecht wordt hard gewerkt aan een slimmere stad waarin het prettiger en duurzamer wonen is. Dat is waar het EU-project onder de naam “IRIS Smart Cities” om draait. De afkorting IRIS staat voor “Integrated and Replicable Solutions for Co-Creation in Sustainable Cities” oftewel: geïntegreerde en herhaalbare oplossingen voor co-creatie in duurzame steden. Kanaleneiland-Zuid verandert zo in een energiezuinige wijk die klaar is voor de toekomst. Dat juichen we als Energie-U natuurlijk alleen maar toe.

Slimme oplossingen

Om een stad in de toekomst duurzaam te laten wonen, werken en leven, worden er allerlei slimme oplossingen bedacht en uitgevoerd. Er wordt flink geïnvesteerd in Utrecht door allerlei partijen, zoals de gemeente Utrecht, Bo-Ex, Universiteit Utrecht, LomboXnet, Stedin en Eneco. Zo komen er innovatieve laadpalen, schone elektrische deelauto’s en elektrische bussen, allemaal op lokale zonne-energie. Benieuwd naar alle oplossingen in de wijk? Lees dan verder op deze pagina. De geplande IRIS-activiteiten vind je in de agenda voor bewoners.

Bewoners doen mee

Er wordt gestreefd naar bewonersparticipatie, wat wil zeggen dat bewoners mogen meedoen en meedenken zoals tijdens een ouderavond of in een duurzame modelwoning. Het oplichtende zebrapad dat aan een verkeersveilige wijk bijdraagt is hier ook een mooi voorbeeld van.

IRIS Utrecht Challenge

Heb jij het beste idee waarmee huurders meer grip krijgen op hun energierekening, hun woonlasten verlagen en het besteedbaar inkomen toeneemt? Voor het winnende idee is vanuit project IRIS €20.000 beschikbaar! Deelnemen aan deze challenge? Lees hoe het werkt in dit nieuwsbericht [link toevoegen naar nieuwsbericht over IRIS].

Vragen over IRIS?

Heb je vragen of opmerkingen over IRIS? Je vindt alle contactgegevens op deze pagina of klik op onderstaande knop.

Contactgegevens IRIS