Wie kan helpen?

Vrijwilligers helpen u met woningverduurzaming

Energie-U is een energie-coöperatie, een vereniging van vrijwilligers die Utrechters willen helpen met verduurzamen. Voor de woningverduurzaming staat er een flink aantal EnergieAmbassadeurs klaar om bewoners daarbij te helpen.

De EnergieAmbassadeur is een enthousiaste vrijwilliger die stads-, buurt- en straatgenoten stimuleert en ondersteunt met energie besparen in de woning. De ambassadeur biedt onafhankelijke informatie over energiebesparende mogelijkheden (isolatie, zonnepanelen, warmtepomp etc.). De ambassadeur heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte. EnergieAmbassadeurs kunnen vanuit hun aanstekelijke enthousiasme, kennis en ervaring advies geven: gratis en onafhankelijk. Het gaat ook over de gedragsmaatregelen die u kunt nemen in uw woning op het gebied van energie.

Vaak zijn Energieambassadeurs mensen met een technische achtergrond maar dat is niet altijd zo en beslist ook niet noodzakelijk. Er zijn dus ‘verschillende soorten’ EnergieAmbassadeurs, de meeste zijn ervaringsdeskundig en hebben bijvoorbeeld hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt. 
Bij Energie-U hebben we ambassadeurs die energiegesprekken doen online of live bij de mensen thuis; warmtescans maken, online workshops geven, energieklussen uitvoeren, of op bewonersbijeenkomsten, bespaarbieb of de Klimaatkermis met mensen over energiebesparing praten. 

Ambassadeur worden?

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.
Kijk verder hoe je ambassadeur kunt worden.
Of kijk naar de vacatures voor vrijwilligers.

 

Ook professionals bij Energie-U?
Wilt u advies van een professional die actief is bij Energie-U? 

Er zijn ook mensen die professioneel woningverduurzamingadviezen geven en daarnaast Energie-U helpen met hun kennis. Soms betaald, vaak als vrijwilliger. Denk aan coordinerend werk of het verzorgen van opleidingsactiviteiten.
Deze personen hebben gerichte opleidingen gedaan en hebben een eigen bedrijf.
Door hun bredere en diepere kennis en ervaring hebben ze veel waarde voor (de vrijwilligers van) Energie-U.

Wilt u gebruik maken van de professionals, meestal een zzp'er, die bij Energie-U actief zijn, bekijk dan het overzicht. Energie-U kan hen aanbevelen. ​​​
Zie hetvolgende overzicht.