Energieambassadeurs Utrecht

Wel eens gehoord van de Utrechtse “EnergieAmbassadeurs”? Ze staan klaar om hun expertise met jou te delen. Maak kennis met deze bijzondere mensen.

Gratis en onafhankelijk

EnergieAmbassadeurs zijn bewoners/vrijwilligers die niet alleen energie willen besparen maar verder gaan in hun interesse voor duurzame energieopwekking door samen met hun buren duurzaam aan de slag te gaan. Vanuit hun aanstekelijke enthousiasme, kennis en ervaring geven ze advies: gratis en onafhankelijk. Er zijn heel veel verschillende soorten EnergieAmbassadeurs, de meesten hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en zijn dus ervaringsdeskundige doeners.

Even voorstellen

Naast bewoners/vrijwilligers zijn er ook EnergieAmbassadeurs die professionals zijn op het gebied van duurzaamheid en hun kennis willen gebruiken om andere bewoners te helpen. Vanuit hun eigen praktijk laten ze graag zien dat energie besparen loont. Verder zijn er nog EnergieAmbassadeurs die een groot netwerk hebben in de wijk en dit willen inzetten voor energiebesparing. Tenslotte is er ook een groep EnergieAmbassadeurs die idealisten zijn of bewoners die anderzijds hun talenten willen inzetten. Zij organiseren bijvoorbeeld een feest, helpen bij het organiseren van leden of zijn zelf dagvoorzitter.

Filmpje: “Ik ben energieambassadeur”

In dit leuke filmpje van Serge Calon stellen zij zich aan je voor en krijg je een kijkje in het intrigerende leven van een energie-ambassadeur:

Voor méér filmpjes over de EnergieAmbassadeurs, bekijk onze YouTube-afspeellijst.

Zelf energie-ambassadeur worden?

Als je denkt dat er in jou misschien ook zo’n stoere energie-ambassadeur schuilt, kijk dan eens op deze pagina om te zien hoe dat werkt: energie-ambassadeur worden.

Actueel

Hieronder vind je actuele nieuwsberichten, nieuwsbrieven, evenementen en dergelijke die betrekking hebben op de energieambassadeurs.

28 september 2020

Sander Ekstijn uit Voordorp maakte zijn woning stapje voor stapje aardgasvrij

Je woning aardgasvrij maken? Voormalig 2D-tekenaar/3D-modelleur en software engineer Sander Ekstijn…

6 augustus 2020

Vrijwilligersvacatures

Natuurlijk krijg je als vrijwilliger al een goed gevoel van samen werken aan een betere wereld en…

27 mei 2020

Energie-ambassadeur worden

Vind je energiebesparen belangrijk en zie je kansen voor jouw buren of buurt? Duurzame energie…

19 maart 2020

Rianne Bakker

Buurtinitiatieven, energy poverty (EU), hogescholen/universiteiten, IRIS kanaleneiland (EU),…

19 maart 2020

Hessel Sikkema

Coördinator digitale energiecoaches, energieambassadeur.

19 maart 2020

Fanny Claassen

Bewonerspanel, kennisreeks, warmtetransitie, energieambassadeur.

Kijk voor meer info op www.energieambassadeursutrecht.nl.