Gratis energiegesprek met een EnergieAmbassadeur

Let op: de Energiebieb is alleen nog in Lunetten!
 

Veel mensen willen wel aan de slag met duurzaamheid en energie-besparen maar zitten met vragen of weten niet waar te beginnen. Zou het niet handig zijn om dan een praatje te maken met ervaren mensen? EnergieAmbassadeurs zijn er al langer mee bezig en kennen daarom de mogelijkheden. Bovendien kunnen zij je doorverwijzen naar de juiste mensen, bestaande netwerken of actuele workshops. Zo nemen we wat drempels weg voor woningverduurzaming. Wil je een gesprek met een EnergieAmbassadeur? Mail dan naar ea@energie-u.nl

EnergieAmbassadeurs hebben speciale cursussen gevolgd en hebben vaak al zelf vanalles aan hun huis gedaan. Ze hebben al tientallen gesprekken gevoerd en vinden het leuk om een keertje langs te komen en een rondje door je huis te lopen om daarna wat tips en trucs te geven over hoe jij het zou kunnen aanpakken!

Uitleenmateriaal

Je kunt bij Energie-U ook een verbruiksmeter lenen om zelf te onderzoeken waar al die kilowatt-uren nu eigenlijk naartoe gaan. Of leen de CV-inregelkit waarmee je je CV-installatie optimaal kunt laten functioneren – hoewel dit laatste is weggelegd voor mensen die niet terugdeinzen voor een beetje sleutelwerk. Verder bieden we het volgende aan: een CO2-meter, een infrarood-thermometer, een waterzijdig inregel-kit voor je Centrale Verwarming, stroommeters voor individuele apparaten, een hygrometer (voor vocht) en een radiatorventilator om een keertje uit te proberen.

Wil je iets uitproberen? Mail dan naar digi-ea@energie-u.nl

Wanneer kun je terecht bij de Energiebieb?

Je kunt de Energiebieb vinden bij het repaircafe in Lunetten. In principe elke 2e zaterdag van de maand, 10.00-12.30 uur in Buurtcentrum de Musketon.