Bespaarbibliotheek

Wil je aan de slag met duurzame energie, isolatie of energie besparen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Zit je vol goede ideeën maar komt het er maar niet van? Kom dan langs voor een praatje met een energie-ambassadeur in de bibliotheek!

Iets vragen?

Veel mensen willen wel aan de slag met duurzaamheid en energie-besparen maar zitten met vragen of weten niet waar te beginnen. Zou het niet handig zijn om dan een praatje te maken met ervaren mensen? Kom eens praten met de energie-ambassadeurs in de centrale bibliotheek Utrecht. Zij zijn er al langer mee bezig en kennen derhalve de mogelijkheden. Bovendien kunnen zij je doorverwijzen naar de juiste mensen, bestaande netwerken of actuele workshops. Zo nemen we met kleine stapjes wat drempels weg voor woningverduurzaming.

Iets lenen in de bieb?

Je kunt bijvoorbeeld ook een verbruiksmeter lenen om zelf te onderzoeken waar al die kilowatt-uren nu eigenlijk naartoe gaan. Of leen de CV-inregelkit waarmee je je CV-installatie optimaal kunt laten functioneren – hoewel dit laatste is weggelegd voor mensen die niet terugdeinzen voor een beetje sleutelwerk. Verder bieden we in de Bespaarbieb het volgende aan: een CO2-meter, een infrarood-thermometer, een waterzijdig inregel-kit voor je Centrale Verwarming en stroommeters voor individuele apparaten.

Verder zijn er allerlei dingen te bekijken zoals een besparende douchekop, radiatorventilator, een hoop stalen van diverse soorten lampen en isolatiematerialen. Ook hebben we folders om mensen gericht door te verwijzen. Ook als je nu wel eens wil weten hoe je energie-rekening precies in elkaar steekt, kun je langskomen. In dit interview lees je meer over de mensen van de Bespaarbieb.

De bespaarbibliotheek: energie-ambassadeurs zitten klaar.
Nu op verschillende locaties en tijden

Bijna elke zaterdagmiddag zitten er twee energie-ambassadeurs klaar om mensen te helpen met energie-besparen, gewoon in de Centrale Bibliotheek Utrecht of op andere locaties:

  • elke eerste zaterdag van de maand is de Bespaarbieb in Leidsche Rijn, in de bibliotheek in het centrum (14-16 uur),
  • elke tweede zaterdag van de maand is de Bespaarbieb in buurtcentrum Musketon, in Lunetten (14-16 uur),
  • elke tweede zaterdag van de maand is de Bespaarbieb in buurtcentrum de Leeuw, in Oost (13-15 uur).

Tot ziens! Let op: de locatie in de Centrale Bibliotheek is gesloten tot en met september.