Energiebieb

Wil je aan de slag met duurzame energie, isolatie of energie besparen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Zit je vol goede ideeën maar komt het er maar niet van? Kom dan langs voor een gesprek met een energie-ambassadeur in de Centrale Bibliotheek op het Neude.

Let op: de Energiebieb is (voorlopig) gesloten!
 

Gratis gesprek met Energie Ambassadeur

Veel mensen willen wel aan de slag met duurzaamheid en energie-besparen maar zitten met vragen of weten niet waar te beginnen. Zou het niet handig zijn om dan een praatje te maken met ervaren mensen? Kom praten met energie-ambassadeurs in de centrale bibliotheek Utrecht. Zij zijn er al langer mee bezig en kennen daarom de mogelijkheden. Bovendien kunnen zij je doorverwijzen naar de juiste mensen, bestaande netwerken of actuele workshops. Zo nemen we wat drempels weg voor woningverduurzaming.

Uitleenmateriaal

Je kunt in de Energiebieb ook een verbruiksmeter lenen om zelf te onderzoeken waar al die kilowatt-uren nu eigenlijk naartoe gaan. Of leen de CV-inregelkit waarmee je je CV-installatie optimaal kunt laten functioneren – hoewel dit laatste is weggelegd voor mensen die niet terugdeinzen voor een beetje sleutelwerk. Verder bieden we in de Energiebieb het volgende aan: een CO2-meter, een infrarood-thermometer, een waterzijdig inregel-kit voor je Centrale Verwarming en stroommeters voor individuele apparaten.

Verder zijn er allerlei dingen te bekijken zoals een besparende douchekop, radiatorventilator, een hoop stalen van diverse soorten lampen en isolatiematerialen. Ook hebben we folders om mensen gericht door te verwijzen. Ook als je nu wel eens wil weten hoe je energie-rekening precies in elkaar steekt, kun je langskomen. In dit interview lees je meer over de mensen van de Energiebieb.

Wanneer kun je terecht bij de Energiebieb?

Vrijdagmiddag 27 november en 4 december, vanaf 13:30 uur.