De jeugd heeft de toekomst - zonder “planet b”

Ze willen en hoeven niet allemaal een Greta te worden, maar veel studenten kiezen wel bewust voor techniek en/of duurzaamheid. Het is namelijk hun toekomst en hun planeet! Wat is er dan leuker om door mensen uit de praktijk meegenomen te worden op een inspiratie fiets excursie door Overvecht.

Begin juni waren het 15 ROC Midden Nederland - Tech Campus studenten en eind juni nog eens 15 UU - Global Sustainability Science (GSS) studenten die door Sander Ekstijn mee werden genomen.

De enthousiaste reacties zorgden voor een nieuwe aanvraag voor begin september. Hierbij heeft een grotere groep van GSS studenten voor hun ‘bachelor introduction’ in Utrecht de tocht mogen maken. Gelukkig was er hulp van energieambassadeurs Caroline Altena & Louis Houtappel die ieder ook een groep onder hun hoede namen. Bonus deze keer was dat we even binnen mochten bij Overhoop en Gasvrij (t)huis naast een nieuwe stop voor vleermuis relocatie - nodig bij spouwmuur isolatie. En we hadden er prachtig weer bij. Wij kijken uit naar een volgende editie.

Met ongeveer 10 tussenstops zagen ze allemaal de impact van de energietransitie bij renovatie, nieuwbouw, innovatie, sloop & kookgas. Krijgen een indruk van de omvang van de operatie, wat gaat er goed, wat kan beter? Maar vooral we komen vooruit ondanks dat het nergens eenvoudig is! We moeten nog een heleboel doen in relatief korte tijd. Dat krijg je niet zo mee uit de schoolboeken en -banken.
Dat moet je zien en ervaren. SUPER LEUK!

Heel erg bedankt voor de ontzettend leuke fietstocht! Inspirerend hoeveel er toch al gebeurd maar vooral hoeveel jullie er over weten te vertellen en met hoeveel enthousiasme 😊”