Eerste feest ter ere van 10-jarig jubileum (3 juli 2020)

Aankomend najaar bestaat Energie-U geen 8, geen 9 maar alweer 10 jaar. Vrijdag 3 juli was het dan eindelijk zover: de aftrap van de feest­activiteiten ter ere van het 10-jarig jubileum van Energie-U! Hiervoor was een heuse feestcommissie in het leven geroepen die op een geslaagd feest mag terugkijken.

Door alle perikelen rondom Covid-19 was het niet mogelijk om een massale happening te organiseren. We hebben er daardoor voor gekozen om op een alternatieve manier af te trappen, door een online en fysieke bijeenkomst te combineren. De “vrijdag­ploeg” (min of meer vaste kern van enthousiaste mensen die op vrijdag op locatie werken) was wat eerder gestopt met werken om slingers op te hangen in “clubhuis” ANNE, feesthoedjes op te zetten en het gezamenlijke diner voor te bereiden. Dit alles onder het genot van een drankje, taartje en feestelijke muziek (beluister de playlist).

Borrelpakket, diner, terugblik

Een flink aantal online gasten kwam alvast een borrelpakket ophalen. Na het gezellige diner – waarbij iedereen zijn/haar lievelingsmaal of wat lekkers meenam – was het tijd voor het officiële deel van de avond. Stipt om half acht – de meeste mensen waren toen al netjes ingezoomd – begon het terugblikken: Sander Willemsen loodste ons in sneltreinvaart langs 10 jaar Energie-U.

Zoomergasten, proost en dansen

Rianne Bakker nam het stokje van Sander over en interviewde Saskia Kluit en Paul van Seters, respectievelijk de allereerste en huidige voorzitter van Energie-U in een aflevering van Zoomergasten (zie foto hieronder). Daarin kwam het het verleden, heden en toekomst van Energie-U ter sprake. De live interview-sessie werd afgesloten met een proost, zowel online als fysiek. Veel mensen bleven daarna online hangen terwijl boven in ANNE de voetjes van de vloer gingen.

Een goed begin

Namens de feestcommissie willen we iedereen bedanken voor hun fysieke, geestelijke of online deelname aan de avond! Het was ongetwijfeld een goed begin van wat nog gaat komen. Hou de nieuwsbrief van Energie-U in de gaten voor nieuwe activiteiten en kijk regelmatig op onze jubileum-pagina.