Energiecoaches aan de slag bij kersverse bewoners van Poortrijk

Op 10 maart was er een servicedag voor de kersverse bewoners van het nieuwbouwproject Poortrijk in de wijk Leeuwesteyn, tegen Leidsche Rijn Centrum aan.

De woningen hebben energielabel A. Ze zijn volledig geïsoleerd en voorzien van een modern ventilatiesysteem. De woningen wekken energie op door middel van zonnepanelen en ze worden verwarmd door middel van warmtepompen. Dit vraagt om een ander gebruik van de woning dan de meeste mensen gewend zijn.

Daarom schakelde woningcorporatie GroenWest Energie-U in. Onze ervaren energiecoaches Joep Dickhaut en Ad Kwak geven tijdens een huisbezoek persoonlijk advies aan de nieuwe bewoners. Om uit te leggen hoe ze hun woning zo goed mogelijk gebruiken met zo hoog mogelijk wooncomfort.                                                           

Huisbezoek

Het doel van het huisbezoek van de energiecoaches is het informeren van de bewoners over een goed gebruik van de aanwezige voorzieningen in de woning. Hiermee komt een bewustwordingsproces op gang, zodat de bewoners zelf afwegingen kunnen maken over het dagelijks energiegebruik versus de aanwezige voorzieningen in de woning.

Ze krijgen inzicht in de samenhang tussen het energieverbruik, het juiste gebruik van alle nieuwe voorzieningen en installaties en het effect van bewonersgedrag. Zij zorgen ervoor dat de woning optimaal wordt gebruikt en zo energiezuinig mogelijk. De coach vertelt alles over goed ventileren, verwarmen en op welke manier optimaal gebruik kan worden gemaakt van de opwek van de zonnepanelen.

Meer weten over energiecoaching?

Neem dan contact op met Karin Cramer via karin@energie-u.nl.