Gemeente Utrecht intensiveert samenwerking met de Energie Ambassadeurs

Dit voorjaar organiseerde de gemeente Utrecht een aanbesteding waarin zij zocht naar een organisator achter stadsbrede activiteiten bij het woningverduurzaming, waarin vrijwilligers persoonlijke begeleiding bieden aan bewoners. Een opdracht die Energie-U op het lijf geschreven staat, vond ook de gemeente. Deze zomer werd besloten dat Energie-U hierin intensiever gaat samenwerken met de gemeente.

Energieverbruik thuis

Eerder werkte de gemeente ook al samen met Energie-U aan het energieambassadeursnetwerk. Nu liggen er via de aanbesteding wat meer eisen, en zijn er ook meer mogelijkheden. De kern blijft dat Energie-U Utrechters bij elkaar brengt die anderen willen helpen met het besparen en verduurzamen van het energieverbruik thuis. We begeleiden deze energieambassadeurs, bieden ze opleidingen, zorgen voor het uitwisselen van ervaringen en brengen ze natuurlijk zoveel mogelijk in contact met medebewoners die op zoek zijn naar kennis en voorbeelden.

Meer bekendheid

Samen met de gemeente gaan we zorgen voor meer bekendheid, zodat het voor meer Utrechters het makkelijker krijgen om hun energierekening te verlagen en comfortabeler te wonen. Nieuw is ook “social return”: we leiden werkzoekenden op tot energieambassadeurs, zodat ook zij zich op deze wijze inzetten voor de samenleving en zo wellicht aan ander betaald werk komen.

Blij met samenwerking

Energie-U is blij dat we deze samenwerking met de gemeente kunnen verstevigen. We bestaan uit Utrechters die graag de handen uit de mouwen steken voor het verduurzamen van stad, buurt en huizen, en die daar graag samen in optrekken want samen weet en kun je meer.

Meedoen

Wil je ook energieambassadeur worden of op een andere wijze actief meedoen, wil je meer weten over wat energieambassadeurs doen, of wil je er eens eentje over de vloer hebben voor een praatje over je eigen energiehuishouding, kijk dan op energieambassadeursutrecht.nl of mail naar ea@energie-u.nl.

Coördinatrices

Nog ander nieuws: sinds deze zomer zijn Lisa en Femke (zie foto) onze nieuwe energieambassadeurscoördinatrices. Zij hebben heel veel zin in alle kennismakingen en in het helpen van de actieve Utrechters.