Interessant onderzoek: hoe betaal je het verduurzamen van je huis?

Doe mee aan dit interessante afstudeeronderzoek van Simone van Raaij, studente Environment & Resource Management aan de VU: hoe betaal je het verduurzamen van je huis?

Waar kiezen huiseigenaren voor?

Ben je huiseigenaar en merk je dat er nog veel onduidelijkheid is in de financiële mogelijkheden voor de verduurzaming van je woning? Of heb je wel gekeken naar de mogelijkheden maar mis je een optie die bij jou past? Laat het weten! Graag horen we van huiseigenaren waar zij voor kiezen wanneer ze besluiten om de verduurzaming van hun woning te financieren.

Afstudeeronderzoek TNO en VU

Voor een afstudeeronderzoek bij TNO en de VU wordt er momenteel gekeken naar de voorkeuren van huiseigenaren over verschillende financieringsopties voor woningverduurzaming. Op basis van jouw antwoorden kan dan gekeken worden waar huiseigenaren behoefte aan hebben bij het verduurzamen van hun woning. Deze resultaten worden dan ook besproken met meerdere partijen zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken, NIBUD, Rabobank en SVn. Op die manier kan jij helpen om ervoor te zorgen dat verschillende financieringsopties voor woningverduurzaming straks beter aansluiten op jouw behoeftes.

Vragenlijst (10 minuten)

Dus indien je huiseigenaar bent kan je helpen door middel van het invullen van een korte vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten en bij deelname maak je kans op één van de vijf bol.com tegoedbonnen ter waarde van 25 euro. Klik hier voor de vragenlijst.

Bovenstaand bericht is een bijdrage van Simone van Raaij. Momenteel is zij in de laatste fase van haar studie Environment & Resource Management aan de VU en bezig met een afstudeeronderzoek bij TNO. Ze kijkt hierbij naar de percepties van huiseigenaren over verschillende financierings­opties, en waar huiseigenaren het liefst voor kiezen wanneer ze besluiten om hun woning te verduurzamen.