Ontdek je lekje met 52-weken-duurzaam

De duurzaamste energie is natuurlijk de energie die je niet meer gebruikt! Vanuit 52-weken-duurzaam kwam het leuke verzoek om input te leveren. Hoe pak je dat nou aan om op jacht te gaan naar “minder energie”?

Wij gingen samen met hun op jacht en ons wapen is de GEO TRIO energieverbruiksmanager. Met dit apparaat wordt je slimme meter pas echt slim en komt hij eindelijk uit de (meter)kast. Je ziet in je woonkamer op de display precies hoeveel “watt” en/of “m3” je op dat moment afneemt. Zo kun je gericht op zoek naar wat er nog aan staat en kijken of dat met gedrag anders is in te regelen. Het apparaat toont je elektra- en gasverbruik en verrekend ook je opgewekte energie.

Echt een geweldig handig ding!
In onze Energie-U projecten voor energiecoaching voor woningcorporaties (zie foto hierboven) bieden wij de energiedisplay op dit moment aan een aantal huurders aan. Hiermee helpen we huurders meer inzicht in hun verbruik te krijgen en waarschijnlijk ook een lagere energierekening. Daar krijgen wij weer energie van!

Wil jij ook de 52-weken-duurzaam uitdaging van week 15 aan gaan?

Bij het PBL is een publicatie verschenen over het positieve effect van deze energiedisplays! Landelijk zijn de voorbereidingen voor een programma van "Meters maken" al gereed en zal het project voor de Woonbond en Aedes (ondersteund door Quintens) voor huurders van corporaties snel van start gaan.
Meten = Weten   +    Weten = Veranderen    => doe er zelf je voordeel mee!