Webinar Transitievisie Warmte maandagavond 26 oktober 2020

Gemeente Utrecht is bezig de "transitievisie warmte" te maken. Daarin komt te staan hoe Utrecht aardgasvrij wordt: welke nieuwe manieren van verwarmen gaan we in de verschillende buurten gebruiken? Lees meer over het webinar van 26 oktober.

In gesprek met de stad

Gemeente Utrecht is bezig de "transitievisie warmte" te maken. Daarin komt te staan hoe Utrecht aardgasvrij wordt: welke nieuwe manieren van verwarmen gaan we in de verschillende buurten gebruiken? De transitievisie gaat begin 2021 naar de gemeenteraad. Eerst gaat de gemeente dit najaar erover in gesprek met de stad. Waaronder met leden van Energie-U en buurtgroepen. Dat gebeurt op maandagavond 26 oktober om 20.00 uur via een webinar. Wil je dit bijwonen (wat we van harte aanbevelen), stuur dan een mail naar de gemeente op het adres dat je onderaan dit bericht vindt.

Andere manier van verwarmen

Het bericht van de gemeente lees je hieronder.

"In het klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 volledig CO2-neutraal is. Dit betekent voor Utrecht dat ruim 120.000 woningen en gebouwen de overstap moeten maken van aardgas naar een andere manier van verwarmen. In vrijwel alle buurten moet de energie-infrastructuur worden aangepast of vernieuwd. Straten zullen worden opgebroken en gebouwen moeten worden aangepast. Dit proces zijn we als gemeente tijdig en zorgvuldig aan het plannen en coördineren. Recent hebben wij de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken Transitievisie Warmte."

"Het afgelopen jaar hebben bewoners en andere partijen in de stad op verschillende momenten deelgenomen aan meedenksessies over de Transitievisie Warmte. Wij hebben hieruit veel nieuwe inzichten meegenomen in het vervolg van onze analyses. We willen u graag informeren over de uitkomsten daarvan en zijn benieuwd naar uw reactie. Hiervoor organiseren wij op maandag 26 oktober een webinar voor (werkgroep)leden van bewonersinitiatieven en Energie-U."

"In het webinar nemen we u kort mee in de stand van zaken en onze analyse van de verzamelde data. Met behulp van de data hebben wij warmteprofielen opgesteld voor alle buurten in Utrecht. Deze vormen de basis voor de warmtetransitie. Wij willen graag in gesprek over deze profielen, hierbij hebben we een aantal vragen: is het helder hoe we tot deze profielen zijn gekomen? Is het duidelijk wat we met de profielen gaan doen? Zien wij nog iets over het hoofd?"


Praktische info

Wanneer: maandag 26 oktober, van 20 tot 21 uur.
Door wie: gemeente Utrecht.
Voor wie: (werkgroep)leden van bewonersinitiatieven en Energie-U.
Aanmelden: je kunt je aanmelden via warmtetransitie@utrecht.nl, dan krijg je een link toegestuurd voor dit online evenement (webinar). Heb je op dit moment vragen? Neem dan ook contact op via warmtetransitie@utrecht.nl.

Bezoek de website van de gemeente over aardgasvrij