Wat is onze koers?

Onze koers: stap voor stap beter en slimmer

✓ Er zijn buurten, clubs en wijken die slimmer met energie willen omspringen. Zij kunnen bij ons terecht. Voor ideeën, hulp en goede raad.

✓ Iedereen denkt wel eens aan zonnestroom, aardwarmte of betere isolatie. Wij zijn dan het juiste adres. Voor kennis, een plan van aanpak, de beste spullen, voordelige inkoop.

✓ Bedrijven en overheden doen niet automatisch wat het beste voor ons allemaal is. Ook niet op energiegebied. Wij houden hen op het rechte pad. Met groeiend succes.

Voor niks gaat de zon op.

Voor weinig haal je haar in huis.  Steeds meer sportclubs, huurdersgroepen, verenigingen van eigenaren en particulieren merken dat.  Energie-U helpt met advies, inkoop en plaatsing. Van zonnepanelen op huizen en clubkantines tot zonneweides in een geluidswal of een sportterrein. In 2016 gaat dat al gauw richting 800 ton minder CO2-vervuiling.

Warmte moet slim stromen. 

Utrecht was bijna honderd jaar geleden een koploper met haar stadsverwarming. Inmiddels is er kritiek op verspilling, milieubelasting, hoge rekeningen en kosten. We kiezen daarin partij. We zijn voor alternatieven: doorzichtig, duurzaam, van mensen en buurten zelf.  Daarom zetten we onze schouders onder Platform Warmte030. Ook nemen we positief-kritisch deel aan het gemeentelijk initiatief  Regietafel Energietransitie. Zonneboilers, warmtepompen of energiebesparende verbouwingen: initiatieven van buurten en groepen kunnen op steun rekenen.

Samen sterk.

Die oude volkswijsheid geldt ook in moderne tijden en bij toekomstgerichte oplossingen. Daarom is er voor alle Utrechters de uitnodiging om zich aan te sluiten bij de coöperatie. Met alle bijbehorende voordelen: kennis, invloed, voordelige inkoop, plezier. Dat laatste ook, want saai is behoorlijk ouderwets. Kom maar eens kijken en meedoen. Bijvoorbeeld zaterdagmiddag bij de ‘Bespaarbieb’ in de Centrale Bibliotheek. Of de ‘Inloopvrijdag’ in ANNE Veemarktplein 41 (Naast de Jaarbeurs).

Koudwatervrees is voor de dommen. Kies voor positieve energie. Samen.

Bekijk hier onze thema's