Vrijwilligersvacatures

Natuurlijk krijg je als vrijwilliger al een goed gevoel van samen werken aan een betere wereld en schone en betaalbare energie voor heel Utrecht, maar we bieden meer dan dat.

Wat wij onze vrijwilligers bieden

Wij bieden onze vrijwilligers het volgende:

 • Gedreven en enthousiaste collega’s (vrijwilligers en zzp-ers),
 • Een groot (groen) netwerk in Utrecht,
 • In eerste instantie een vrijwilligersvergoeding,
 • Ervaring opdoen in een kleine en eigenzinnige duurzame organisatie,
 • Plezierige, informele werkomgeving, met veel ruimte voor eigen inbreng en meebouwen aan de coöperatie en haar diensten,
 • Werken vanuit huis of de duurzame locatie ANNE of in buurten en wijken in Utrecht,
 • Leuke extra’s zoals gezellige (kerst)lunches, feestelijke borrels, bijzondere teamuitjes, vrijkaarten of attenties zoals een kerstpakket.

Vraagje over vrijwilliger worden?

Heb je interesse/vragen over vrijwilliger bij ons worden? Stuur even een mail naar Sander! Elke vrijdag tussen 10 en 16 uur houden we kantoor in UCo (2e Daalsedijk 6A, Utrecht, bij de Amsterdamsestraatweg). Kom eens kijken!

Bekijk onze vrijwilligersvacatures

Lees hieronder voor welke functies/klussen we nog mensen zoeken. Heb je interesse in een vacature of vragen over hoe we werken? We horen graag van je. Stuur een mail naar Sander.

Energievolle vertellers, communicators, verbinders

We zoeken communicatiemensen die helpen Utrecht nieuwe energie te geven. Creatieve campaigners, betrokken storytellers, social media-talenten, content creators, filmmakers, enz. Jij bent die energieke klusser die werkt vanuit passie, betrokkenheid en vaardigheid. We doen al zo veel! Jij helpt ons dat beter te vertellen. Ben jij straks lid van ons communicatieteam?

Vrijwilliger Buurtstroom

Coöperatie Buurtstroom Energie-U groeit. De teller staat nu op 6 draaiende zonnestroominstallaties in Utrecht en omgeving en er volgen er meer! Daarom zijn we op zoek naar een extra kracht. Kun jij ons helpen? Ben jij of ken jij diegene die wil meewerken aan het realiseren van nieuwe zonnestroom-installaties om zo meer duurzame energie op te wekken samen met de buurt?

Ben je op zoek naar iets naast je baan of als voorbereiding op een baan of carrièreswitch? De functie is in eerste instantie vrijwillig. Mail ons of kom langs op het kantoor van Energie-U, elke vrijdag in ANNE Veemarktplein 41 (Naast de Jaarbeurs).

Energieambassadeurs

Een "energieambassadeur" is een enthousiaste Utrechter die samen met zijn buren/buurtgenoten aan de slag wil met energiebesparing en duurzaam opgewekte energie. Je hoeft geen deskundige te zijn, enthousiasme en een goed netwerk in je eigen buurt is wel van belang. Het project ‘Energieambassadeurs Utrecht’ voeren we samen met de gemeente Utrecht uit. Kijk voor meer info op deze pagina.

Grafisch vormgever

Denk jij in beeld in plaats van in tekst? Kun jij al jouw creativiteit kwijt in een grafisch ontwerp? En wil jij samen met anderen mooie dingen maken die bijdragen aan een duurzamere wereld? Dan zoeken wij jou! Je gaat samenwerken met een gedreven en flexibel communicatieteam, waarin je de kans krijgt om veel te leren en het maximale uit je talent te halen.

Wat ga je doen als Grafisch Vormgever voor Energie-U? Wij werken als team met een communicatiekalender voor al onze projecten. Wij zoeken een vrijwillig vormgever die we af en toe mogen benaderen om een actie van de communicatiekalender uit te voeren. Denk aan het maken van een flyer, een poster, een roll-up banner, een relatiegeschenk of een social media post. We mogen jou per telefoon of email benaderen als we een spoedklusje hebben of je mag op vrijdagen bij onze vaste dag in circulaire hotspot ANNE aansluiten. De keuze is aan jou!

Als Grafisch vormgever:

 • zijn beeld maken (en wellicht zelfs andere media) jouw passie,
 • krijg je energie van multimedia ontwerpen voor banners, nieuwsbrieven, brochures en advertenties,
 • heb je een groen hart en interesse in de energietransitie.

Waarom past deze functie bij jou? Omdat je in het bezit bent van een afgeronde mbo- of hbo-opleiding richting grafisch vormgeving of multimedia design. En omdat programma’s als Adobe Creative Cloud, Premiere, After Effects, Illustrator, Indesign, Photoshop bekend terrein zijn.

Van ons kun je verwachten dat je:

 • Werkervaring binnen de energiesector opdoet,
 • Dé kans krijgt om je groene netwerk flink uit te breiden,
 • Op een flexibele manier je ontwerpvaardigheden verbetert,
 • Onderdeel uitmaakt van ons communicatieteam met andere professionals.

Helpende handen op nieuwe website

Energie-U heeft sinds een tijdje een nieuwe website. Om die website draaiend te houden, zijn beheerders en redacteuren onmisbaar. Samen gaan zij de dagelijkse redactie uitvoeren, de website onderhouden en actueel houden, gebruikers wegwijs maken, opleiden en dergelijke.

In onze nieuwe website kunnen gebruikers meer zelf doen, zoals een artikel schrijven over hun activiteiten of een evenement op de agenda plaatsen. Onze mensen – van vrijwilliger tot bestuurslid, van initiatiefnemer tot partner – kunnen zo hun eigen verhaal kwijt op een meer directe manier. Groepjes gebruikers volgden reeds een opleiding om te kunnen werken in de nieuwe gebruikersomgeving.

Het werk aan de website is een voortdurende bezigheid. We kunnen altijd hulptroepen gebruiken die helpen om relevante inhoud van de oude in de nieuwe website zichtbaar en vindbaar te maken. Lijkt het je leuk om je bijdrage te leveren aan onze website als beheerder, redacteur, gebruiker of op een andere manier? Mail dan naar Sander.