Onze interviews & blogs

Bij Energie-U gaat het om de mensen. Lees onze interviews en blogs om deze interessante mensen uit “energieland” een beetje beter te leren kennen.

Interview: Ad Tourné en Miriam Sterk

December 2017 – In dit interview komen Energie-U-leden Ad Tourné en Miriam Sterk aan het woord. Ze vertellen over de energietransitie in Overvecht-Noord waar zij respectievelijk 21 en 15 jaar wonen.
Naar het interview ❯


Interview: Matthijs Sienot

November 2017 – In dit interview praat Energie-U met Matthijs Sienot, initiatiefnemer van het online duurzaamheidsplatform ‘hetkanwel.nl’, ooit bij de gemeente Utrecht binnengehaald als ‘De Groene Belofte’.
Naar het interview ❯


Interview: Bespaarbieb

September 2017 – In dit interview komen de vrijwilligers van de “Bespaarbieb” aan het woord, een laagdrempelige manier om mensen te helpen energie-zuiniger te leven. Gewoon, in de bibliotheek.
Naar het interview ❯


Interview: Rianne Bakker

Augustus 2017 – Aan het woord is Rianne Bakker, bewoner van de Schepenbuurt en projectleider van de Utrechtse EnergieAmbassadeurs: 78 vrijwilligers die graag vertellen over energiebesparing en tips en advies geven.
Naar het interview ❯


Interview: Angelique de Ru

April 2017 – Energie-U-lid Angelique de Ru uit Zuilen zet zich in voor Warmte030, is aanjager van Buurtstroom Zuilen en druk bezig haar buurtgenoten voor dit zonnestroomproject te mobiliseren. Wie is deze energieke vrouw?
Naar het interview ❯


Interview: Michel Post

Februari 2017 – Low budget en gasloos leven, daar kan Michel Post zeker over meepraten. Lees in het interview hoe hem dat vergaat, zijn experimenten met verwarming en vele plannen zoals isolatie.
Naar het interview ❯


Interview: Joost Brinkman

December 2016 – Aan het woord in dit interview: Joost Brinkman, Energie-U-lid en initiatiefnemer van bewonersinitiatief Zonnigste Wijk in Leidsche Rijn, met spiksplinternieuwe zonnepanelen op het dak én een warmtepomp in huis.
Naar het interview ❯


Interview: Ad de Regt – Duurzaam Hoograven

November 2016 – We spraken Ad de Regt: duurzame klusser, mede-oprichter van Duurzaam Hoograven! en initiatiefnemer van Buurtstroom in Hoograven bij kringloopcentrum de A.R.M. (Verlengde Hoogravenseweg) voor 300 zonnepanelen.
Naar het interview ❯


Interview: Robin Berg

November 2016 – Duurzaam en lokaal ondernemer uit Utrecht, lid van Energie-U, Robin Berg vertelt alles over We Drive Solar, een elektrisch deelautoproject dat gebruik maakt van volledig lokaal opgewekte zonnestroom.
Naar het interview ❯


Blog: Michel Post

Augustus 2016 – Michel werkt mee aan het project Zon op Huur maar is ook erg actief om zijn eigen woning duurzaam te maken. Hij beschrijft zijn ervaringen met een gasloos bestaan in: “Leven van zonlicht en warme lucht”.


Blog: Anton Kiewiet

Juli 2016 – Anton Kiewiet is projectleider bij Zon op Huur, waar hij huurders helpt met zonnepanelen. In dit blog vertelt hij over de kansen en barrières die hij tegenkomt in huurdersland: “Zonnepanelen en zelfbeheer bij huurders, een verrassende combi”.


Interview: Irene Mobach

Mei 2016 – In dit interview praten we met Irene Mobach, sinds januari 2016 de projectleider Energie van Vereniging Sport Utrecht (VSU): “Niet iedere club hoeft het wiel opnieuw uit te vinden, er zit al enorm veel kennis op energiegebied bij de vrijwilligers van Utrechtse sportclubs.”
Naar het interview ❯


Interview: Rogier Coenraads

Februari 2016 – In dit interview praten we met Rogier Coenraads, in januari 2012 nog de allereerste zonnepanelen-bezitter van Energie-U: “De eerste weken keek ik iedere dag in de meterkast en zag ik de meter terugdraaien!”
Naar het interview ❯