Zonnepark Meijewetering op Duurzaamheidsgala

Zoals we eerder berichtten begon het eerste zonnepark van Utrecht als een vergeten restlandje in Leidsche Rijn. De lange weg vanaf 2016 was niet makkelijk en leverde geleerde lessen op. Na de feestelijke opening en excursie lijkt er wel geen einde te komen aan de Goed Nieuws Show rondom het eerste zonnepark van Utrecht. Da’s mooi voor Utrecht en voor Energie-U!

Initiatiefnemer en projectleider Anton Kiewiet liet op LinkedIn weten: “Het is mij een eer jullie te mogen mededelen dat ons Zonnepark Meijewetering genomineerd is voor een award op het duurzaamheidsgala van 16 november a.s. in Zeist. We kunnen winnen maar dan moeten we wel voldoende stemmen hebben. Ik wil jullie daarom vragen om op Energie-U te stemmen via …”. Men kon stemmen via de website van het Duurzaamheidsgala.

Ook René Zwolsman, contractmanager/projectleider HDSR, plaatste een oproep op LinkedIn: “Het project is al project van de week van Solar Magazine geweest en nu ook genomineerd voor een award op het Duurzaamheidsgala van 16 november op Slot Zeist. Om te winnen hebben we stemmen nodig. Ik wil jullie daarom vragen om op Energie-U te stemmen…”.

En de winnaar is…

En blijkbaar is er gestemd door velen van jullie. Energie-U heeft namelijk een prijs gewonnen met Zonnepark Meijewetering, in de categorie “Utiliteitsproject van het jaar”. Zo’n prijs sturen ze niet met de post. Die haal je op, met gepaste trots. Anton en René woonden het gala dan ook bij. Volgens de site duurzaamheidsgala.nl wordt het georganiseerd op “initiatief van en voor de branche en wordt door een onafhankelijke organisatie geproduceerd.”

Of het feestje een beetje aangekleed was? De foto’s van het gala mogen voor zich spreken. Of bekijk anders eens de aftermovie.

Prachtig slot

En na de award schrijft René op LinkedIn: “Jullie stemmen hebben geholpen, dank! Zonnepark Meijewetering welke middels een samenwerking tussen Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Energie-U tot stand is gekomen, heeft de duurzaamheidsaward gewonnen! Tijdens een heerlijk galadiner op het prachtige Slot Zeist | Evenementen- & Vergaderlocatie hebben Anton Kiewiet en ik gisteravond de duurzaamheidsaward voor de categorie Utiliteit in ontvangst mogen nemen. Yes! Weer een mooi project afgerond en deze keer zelfs met een award als beloning!”

Kers op de taart

En alsof dat niet genoeg was, arriveerde er ook nog taart voor Energie-U. Ondertussen kijken wij al weer uit naar het volgende grootse zonnestroom-project, op de Haarrijnseplas dit keer. We hopen op meer goed nieuws, voor Utrecht en Energie-U!

Meer weten? Informeer naar de excursies naar de locatie van het zonnepark via meijewetering@energie-u.nl. Lees verder over dit zonnepark op deze projectpagina.