Uitdeel-actie in winkelcentrum Vleuten ten behoeve van zonnepark Meijewetering

Initiatiefnemer Anton Kiewiet organiseerde op 28 november 2020 een uitdeel-actie ten behoeve van het eerste zonneveld van Utrecht: “Zonnepark Meijewetering”. Hier lees je hoe het hem verging.

Kleine moeite

Initiatiefnemer Anton stond bij de viskraam die gelukkig veel klandizie had. Hij deelde flyers en energieboxen uit aan het winkelend publiek in Vleuten. Eigenlijk zou hij dit samen doen met iemand. Die was ziek dus trok een uitgedoste Anton in zijn eentje naar het winkelcentrum. Na 4 jaar knokken om het eerste zonneveld van Utrecht voor elkaar te krijgen was dit een kleine moeite. Er komt namelijk heel wat kijken bij zo’n veldje. Er zijn veel Utrechtse partijen betrokken gedurende het voorbereidingsproces. Benieuwd naar wat er zoal bij komt kijken? Dat lees je hier.

"Kreeg vooral geïnteresseerde reacties. Ook complimenten gehad van mensen die het goed vonden dat ik het deed."

Energieboxen

Bij de viskraam deelde Anton maar liefst 20 energieboxen uit. In de gratis dozen zitten handige dingen voor wie energie wil besparen, zoals radiatorfolie, een led-lamp en tochtlint. Heel passende cadeau’s om uit te delen aan wie schone en lokale energie wil opwekken. Uit het publiek kwamen positieve reacties. Anton: “Kreeg vooral geïnteresseerde reacties. Ook complimenten gehad van mensen die het goed vonden dat ik het deed. Maar ook heel veel mensen die zeiden dat ze de boel al aardig voor elkaar hadden en geen maatregelen nodig hadden.”

Goed nieuws show

De overgrote meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad stemde reeds voor zonnepanelen op het veld aan de Meijewetering in Leidsche Rijn. Daarover lees je meer in dit nieuwsbericht.  Ook heeft de Gemeente Utrecht op 23 november 2020 de omgevingsvergunning gegeven. Je leest erover in dit nieuwsbericht

Volgende uitdeel-actie op 19 december (geannuleerd)

Op zaterdag 19 december staat Anton er weer, nu in het Winkelcentrum Terwijde. Ga eens met deze energieke held op de foto en vermeld de hashtag #meijewetering op je sociale media! Update: deze uitdeel-actie is geannuleerd vanwege corona-maatregelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit zonnepark? Kijk dan op de projectpagina.  Daar lees je meer over wie kan meedoen met dit project. Natuurlijk vind je er contact-informatie en de laatste nieuwtjes. Tot ziens!