Bijzondere duurzame verbouwing 26 april 2024 - Arthur Lippus

Arthur Lippus vertelt hoe hij van een oud verwaarloosd boshuisje een moderne comfortabele en energieneutrale woning heeft gemaakt. En dat geheel circulair met dank aan de materialen die vrijkwamen na het afbreken van duurzame ontmoetingsplek ANNE!

Energie-U organiseert sinds najaar 2022 een serie kennisbijeenkomsten over 'bijzondere duurzame verbouwingen'. Een Utrechter vertelt over de verduurzaming van het eigen huis. Iedere keer komt er een ander type en leeftijd huis aan de beurt en wordt een andere methode bekeken en besproken. Het waarom komt aan bod, het wat en het hoe.  

Het gebouw ANNE... We denken er met weemoed aan terug. Energie-U maakte jarenlang dankbaar gebruik van die prachtige plek midden in Utrecht. Arthur Lippus maakte ANNE. Vanuit een visie, met partners die eigenlijk vrienden zijn, en met eigen handen. ANNE moest plaatsmaken voor nieuwbouw. De materialen werden hergebruikt. 

Arthur betrok een perceel in Driebergen. Er stond een huis op en er staat nu een huis op. Veel veranderde. Wat, waarom en hoe? Arthur vertelt er alles over. Ook over hoe de materialen van ANNE naar Driebergen gingen. Achterop de fiets?

Hier vind je meer informatie over ANNE.
 

En hier vind je een interview dat we enkele jaren geleden met Arthur hadden: 
https://www.energie-u.nl/over-ons/interviews/energie-u-op-de-koffie-bijanne

De bijeenkomsten zijn iedere laatste vrijdag van de maand.
Op vrijdag 26 april 2024 van 16:00-17:00 uur is de presentatie door Arthur Lippus. Aansluitend is er een borrel en kan je lekker doorpraten. 
Als altijd in UCo, 2e Daalsedijk 6a. Graag even aanmelden, via ea@energie-u.nl. Als het druk wordt moeten we een andere ruimte regelen.