[Archief] Leden stemmen vóór samenwerking met EcofysRFB

Afgelopen week hebben de leden van Energie U zich uitgesproken vóór de keuze van het bestuur om een samenwerking aan te gaan met de combinatie van Ecofys, Renewable Factory en BLIX (Ecofys RFB). Dit betekent dat Energie U een partnerschap aangaat met Ecofys RFB voor de ontwikkeling van een windpark op Lage Weide. In een nieuwsbrief, exclusief verstuurd aan de leden, is een uitgebreide toelichting gegeven op de samenwerking. Vervolgens ontvingen alle leden een e-mail om te stemmen. Het bestuur is erg tevreden met het verloop van de ledenraadpleging en bedankt alle leden die een stem hebben uitgebracht. Uit deze stemronde bleek hoe positief en kritisch betrokken onze leden zijn. Het bestuur heeft afgelopen week tientallen vragen beantwoord: per mail en op de informatieavond op 8 maart. Er is goed gebruik gemaakt van de stemming: van de 141 leden hebben er 87 hun stem uitgebracht (62%). En met een absolute meerderheid hebben deze leden hun akkoord gegeven voor de samenwerking met EcofysRFB. Daarmee is het besluit van het bestuur formeel goedgekeurd door de leden.

Volgende stap

De volgende stap is het nader vormgeven van de samenwerking tussen Ecofys RFB en Energie U. Het bestuur van Energie U zal daarom komende weken met EcofysRFB gesprekken voeren om de offerte van EcofysRFB om te zetten naar een samenwerkingscontract dat ook juridisch goed onderbouwd is. Waarschijnlijk zal de samenwerkingsovereenkomst worden vormgegeven rond de oprichting van de "Ontwikkel BV" van het windpark. Het bestuur schakelt voor de verdere onderhandelingen met EcofysRFB een jurist in, zodat we goed beslagen ten ijs komen. De leden van Energie U kunnen tot 30 maart suggesties aanleveren voor de naam van de nieuwe BV. In week 13 volgt dan een nieuwe stemronde voor de mooiste naam.

En verder...

Verder voeren we komende maanden nieuwe en hernieuwde gesprekken met de bedrijven op bedrijventerrein Lage Weide. Doel van de gesprekken is samenwerking te zoeken bij de verdere ontwikkeling van het windpark. Ook de gemeente is hard aan het werk na de bespreking van het onderwerp windenergie in de gemeenteraad. De verwachting is dat we in 2011 nog kunnen starten met de eerste ruimtelijke procedures. De WijdeWind werkgroep zal komende maanden dan ook hard aan de slag gaan om het windpark verder te brengen.