[Archief] Uw woning energieneutraal? Doe mee!

Droomt u van een energieneutrale woning? Maak nu kans op subsidie en professionele begeleiding. De Natuur en Milieufederatie Utrecht en vereniging Energie-U zoeken woningeigenaren in en rond Utrecht die hun woning geheel of bijna geheel energieneutraal willen maken. Het doel: een collectief vormen om samen een subsidieaanvraag in te dienen. Samen met 30 woningeigenaren, gemeente Utrecht en professionele (markt)partijen willen wij daarvoor subsidie aanvragen in het ‘Energiesprong’ programma. Heeft u interesse in een subsidie van circa  € 4.000,--  per woning, en professioneel advies en begeleiding bij het verbouwingstraject? Meldt u dan snel aan! Wat kunt u verwachten?

  • Als we de subsidie verkrijgen, krijgt u een bijdrage van circa  € 4.000,-- per woning voor de maatregelen in uw woning. Het gaat daarbij om een combinatie van isolatiemaatregelen, duurzame opwekking van energie (bijvoorbeeld met zonnepanelen) en energiezuinig gedrag.
  • U krijgt een gratis professioneel advies over hoe uw woning het best (bijna) energieneutraal gemaakt kan worden, inclusief een kosten- en batenplaatje. Voor veel, wat oudere woningen is zo’n rigoureuze ingreep rendabel. En de subsidie helpt daar natuurlijk bij.
  • Ook bij de contractering, uitvoering en monitoring krijgt u ondersteuning.
  • U maakt kans op een extra prijs voor het bereiken van de hoogst mogelijke besparing.

  Wat verwachten wij van u?

  • U bent bereid om uiterlijk 1 oktober een verklaring van deelname in het project te tekenen. Dat betekent waarschijnlijk dat u al droomt van een energieneutrale woning of er over nadenkt. U verklaart dat indien we de subsidie krijgen, u ook daadwerkelijk bereid bent uw woning in de komende drie jaar (bijna) energieneutraal te maken.
  • Wij zullen vooraf een snelle scan doen of uw woning inderdaad geschikt is voor een dergelijke ingreep.
  • Neem uw buren mee, dat verhoogt de kans op selectie en verlaagt de kosten voor de maatregelen.
  • U bent bereid om met ons te overleggen over energiebewust gedrag en de aanschaf van energiebesparende apparaten.
  • U bent bereid mee te werken aan een meetprogramma en uw ervaringen te delen.

  Interesse? Meld u dan snel aan bij Arthur Horeman (horeman@planet.nl) of Bart van der Ree (bvdree@gmail.com)!