Projecten

Energie-U is een energiecooperatie die een groot netwerk met vrijwilligers heeft maar ook een groot netwerk van professionals. De professionals delen hun kennis met de vrijwilligers en doen verwilligerswerk. We voeren ook veel projecten uit voor derden. Voor o.a. de gemeente Utrecht, EnergieSamen, NMU (Natuur- en Milieufedratie Utrecht), Woonin, Portaal, Bo-Ex en Casas Wonen.

Van 2019 tot 2023 heeft Energie-U Citizen Engagement voor het Europese project IRIS Utrecht op de kaart gezet. Rianne Bakker heeft voor Energie-U gewerkt aan bewonersparticipatie. Hier leest u meer over dit onderwerp.

Sinds de zomer van 2023 werken Peter van Mondfrans, Rianne Bakker, Sander Willemsen en Jamal Adoutti gezamelijk aan de opdracht Buurtaanpak van EnergieSamen in Utrecht (Bloemenbuurt, Kanaleneiland-Zuid, Huizingabuurt, Zeeheldenbuurt, Klopvaart), Zeist (Pedagogenbuurt, VvE's) en Leusden (Akkerhoeve en Allandsbeek).

De Utrechtse Energiematch is sinds Corona een beetje van ons netvlies verdwenen, maar hier lees je meer.

En laatste maar niet de minste. In de zomer van 2020 zijn we gestart Energiecoaching. Onze EnergieCoaches Ad Kwak, Joep Dickhaut, Sander Ekstijn en Caroline Altena helpen huurders van gerenoveerde woningen met het zo energiezuinig en handig mogelijk hun verduurzaamde woning in gebruik te nemen. Met alle gebruiksaanwijzingen, isolatieperikelen, vragen, handigheden, hybride warmtepomp en ventilatie opties etc. Inmiddels hebben we ongeveer 300 woningen van Cazas Wonen, Bo-Ex, Woonin en Portaal bezocht en huurders geholpen met het zo optimaal mogelijk gebruik maken van hun huurhuis.  Meer info: Rianne Bakker@energie-u.nl