Warmtescans

Een warmtescan van uw woning met infraroodfoto's geeft een mooi beeld van de temperatuur van de gevels. Hieruit is af te leiden waar veel warmte verloren gaat door de gevel.
Problemen met de isolatie of luchtlekken worden dus zichtbaar gemaakt.

Warmtescan.jpgOm goede infraroodfoto's te maken is o.a. voldoende temperatuurverschil nodig tussen de buiten- en binnentemperatuur.
Er zijn meer voorwaarden voor betrouwbare foto's maar ook voor een juiste interpretatie ervan. Het vertalen van de goede foto's naar mogelijke maatregelen is dan de volgende stap.

In 2023 worden niet alleen scans gemaakt voor individuele woningen maar worden ook zogenoemde safari's georganiseerd voor een flink aantal woningen per avond door een professionele scanner.

Vrijwillige warmtescanners
Energie-U heeft een aantal vrijwilligers, energieambassadeurs, die de warmtescans kunnen maken en interpreteren. Zij hebben daarvoor een scancursus gedaan die wordt georganiseerd door Servicepunt Energie Utrecht (voorheen door NMU).

NB: Onze vrijwilligers helpen alleen bewoners in de stad Utrecht.

Vergoeding
Meestal zal voor de warmtescans een kleine vergoeding gevraagd worden, in de orde van €25 per woning.

Een professional?
Wilt u een warmtescan met of zonder een woningverduurzamingsadvies laten maken door een van onze professionals die bij ons zijn aangesloten? Kijk dan even verder.