Warmtetransitie van onderaf

Hier lees je alles over de “warmtetransitie van onderaf”, een activiteit van Energie-U gericht op duurzame warmtevoorziening van Utrecht.

Over het programma

Wil je meer weten over dit programma? Kijk dan eerst op deze pagina.

 

Naar aardgasvrij; waar staan we momenteel?

Op de hoogte blijven van het onderwerp “aardgasvrij”, met name gericht op Nederland en Utrecht? Bekijk dan onze pagina met relevante artikelen en dossiers, verslagen en presentaties van onze bijeenkomsten: “Naar aardgasvrij; waar staan we momenteel?” Daarop plaatsen we actuele artikelen naar aanleiding van de activiteiten die we rondom dit onderwerp organiseren. 

Bewonerspanel Utrecht Aardgasvrij (17 februari 2019)

Wil jij een stem in de warmtetransitie? Lees dan verder! Wij zijn gestart met het bewonerspanel Utrecht Aardgasvrij. Jij kunt als bewoner plaatsnemen in ons bewonerspanel om een actieve rol te spelen. Door in gesprek te gaan, feedback/suggesties te geven en te sparren help je ons echt met het proces van de warmtetransitie. De tweede bewonerspanel-avond (bijeenkomst) vindt plaats op 17 februari 2019 van 19.30 tot 22 uur. Dus ben jij klaar om initiatief te nemen in de Utrechtse warmtetransitie? Meld je dan aan voor het bewonerspanel via bewonerspanel@energie-u.nl. Meer info vind je op deze pagina.

Aardgasvrij voor buurtinitiatieven

Veel Utrechtse bewoners gaan niet zitten afwachten als het om energievoorziening en -besparing gaat. Ze nemen juist initiatief en trekken samen op. In 2010 ontstond Energie-U vanuit bewonersinitiatief. We steunen dan ook actief bewonersinitiatieven om verduurzaming te versnellen in allerlei vormen zoals energieambassadeurs- en ambassades, de Bespaarbieb en informatiebijeenkomsten. Zo verbinden we buurtbewoners, gemeente en andere partijen. Wil je meer weten over hoe Energie-U buurten kan helpen, bijvoorbeeld met aardgas- en CO2-vrij wonen of buurtwarmte? Kijk dan op www.energieambassadeursutrecht.nl.