Naar aardgasvrij; waar staan we momenteel?

Op deze pagina houden we je op de hoogte van het onderwerp “aardgasvrij”, met name gericht op Nederland en Utrecht. Hier vind je relevante artikelen en dossiers, verslagen en presentaties van onze bijeenkomsten. We plaatsen hier actuele artikelen naar aanleiding van de activiteiten die we rondom dit onderwerp organiseren.

Binnenkort vertellen we je meer.

2 november 2019

De “Leidraad” is de benaming van een rekenmodel van het Expertise Centrum Warmte. Hiermee kan iedereen zelf ontdekken wat voor iedere buurt in Nederland goede alternatieven voor aardgas zijn. Rekenmodel bekijken.

Informatieve pagina van de Rijksoverheid met nieuws, vraag-en-antwoord en documenten betreffende “aardgasvrije wijken” vind je op www.rijksoverheid.nl.

29 oktober 2019

Naar aanleiding van onze infoavond (met debat) “Utrecht aardgasvrij, wat doe jij?”van 29 oktober zijn de volgende bijlages beschikbaar:

  • Matrix bij de informatie-avond zie je hieronder.
  • Verslag door Energie-U vind je in ons archief, inclusief presentaties van de verschillende sprekers: Roy Blokvoort (RVO), Jan Zuilhof (HIER verwarmt), Joop Oude Lohuis (Gemeente Utrecht) en Sander Willemsen (Energie-U).