[Archief] Apollo 11 gaat voor zon!

Basisschool Apollo 11 wil graag zonnepanelen op het dak van de school en ziet dit als een kans om hierin samen op te trekken met de ouders en de buurtbewoners. Op 3 april om 20 uur is er nog een informatieavond.

Apollo 11 gaat voor zon!

Vorig jaar is er een sponsorloop georganiseerd waarbij de kinderen van de school geld opgehaald hebben voor zonnepanelen op de school. Marja Hamers, de directeur van de school, en een groepje betrokken ouders werken samen om te zorgen dat de zonnepanelen op het dak van de school er gaan komen. Zonnepanelenexperts en betrokken ouders werken er momenteel hard aan om het project tot een succes te maken.

Het is een mooie kans voor ouders en buurtbewoners om mee te doen. Het zou fantastisch zijn als meer huishoudens duurzame energie gaan gebruiken en we hopen dat er ook in de wijk een groot aantal bewoners zonnepanelen zullen nemen.

6 maart: demonstratie van panelen en posters uitdelen

Tijdens het voorproefje op 6 maart hebben twee vrijwilligers aan de kinderen en de ouders laten zien wat voor mogelijkheden zonnepanelen te bieden hebben op het schoolplein bij Apollo 11. Ook zijn er posters uitgedeeld die de kinderen voor hun eigen raam zijn gaan hangen.

Educatief project

Dit project heeft niet alleen schone energieproductie als doel, maar ook educatie. Dat is ook de missie van Stichting Technotrend, die initiatiefnemer is van het project. ‘Het is belangrijk dat ook de generaties na ons het goed hebben op deze planeet, en dat kinderen via educatie bekend raken met de mogelijkheid van zonnepanelen’, zegt Patrick van der Hofstad van Stichting Technotrend.

Aanmelden voor info-avond op 3 april

Voor de ouders en buurtbewoners die zonnepanelen op hun eigen huis overwegen of het gewoon een interessant project vinden, is er op 3 april nog informatiebijeenkomst op de school. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Op deze bijeenkomst worden er kortingsbonnen uitgedeeld aan de eerste 30 aanmeldingen voor een zonnepanelen-advies. De ondernemers uit de Meern steunen het project en bieden daarom deze korting aan. Aanmelden voor de info-avonden kan via zon@apollo11.nl.

Apollo 11 is gelegen aan de Ten Veldestraat 98 3454 EN, De Meern.