[Archief] Buurtstroom voor Zuilen in de maak!

Inwoners van Zuilen die graag van eigen zonnestroom willen genieten maar van het dak boven hun huis geen gebruik kunnen maken, kunnen hopelijk dit jaar nog gebruik maken van het dak van Buurthuis Zuilen! Gemeente Utrecht, eigenaar van het gebouw, en Energie-U hebben op de Utrechtse Dakconferentie een overeenkomst ondertekend waarin ze de uitdrukkelijke intentie uitspreken om dit mogelijk te maken.

Buurtstroom & Buurthuis

Op het dak van buurthuis Zuilen, aan de St. Ludgerusstraat tussen de Amsterdamse-straatweg en de Prins Bernhardlaan, passen zo’n 250 zonnepanelen. Via het project Buurtstroom van Energie-U wordt het mogelijk dat buurtbewoners investeren in de zonnecentrale en profiteren van de opbrengst en van korting op hun energiebelasting. In de komende weken gaat Energie-U onderzoeken wat de precieze mogelijkheden zijn: technisch, financieel, juridisch.

Eind 2016 bleek op de Slim Wonen in het Vorstelijk Complex al dat er veel belangstelling is in Zuilen. Zo ontstaat er ook hier een mooie samenwerking tussen buurtbewoners met energieambitie, een dakeigenaar die dat ook heeft en zijn maatschappelijke rol pakt, en Energie-U dat de kennis heeft en de kennissen om dit tot een succes te brengen.

Dat deden we eerder in Hoograven-Zuid met De Arm en in de binnenstad met de SSH.

Utrechtse Dakconferentie

Ondertekening van de intentieovereenkomst (zie foto) tussen Energie-U en de gemeente vond plaats op de Utrechtse Dakconferentie die de gemeente op woensdag 15 februari 2017 organiseerde. Daar waren veel eigenaren van grote daken aanwezig, plus andere spelers die helpen om van de vele Utrechtse daken zonne-energiecentrales te maken. Een inspirerende bijeenkomst voor het opdoen van nieuwe kennis en nieuwe kennissen.

Zodat groep Utrechtse zonne-energie-genieters nog weer groter wordt. Wij dragen daar met Buurtstroom graag aan bij. Ook onze initiatieven om in de huursector, bij VVE’s, bij sportclubs en uiteraard ook bij eigenaar-bewoners meer zonnepanelen te plaatsen, laten we dit jaar weer groeien. Haak ook aan en doe mee! En voor in je agenda alvast: van 8 tot 18 mei is de tweede Utrechtse Zon10daagse.