Je eigen energie opwekken

Steeds meer Utrechters willen hun eigen energie opwekken. Energienul. Energiepositief. Duurzaam. Allemaal termen, allemaal motieven, allemaal goed. Hieronder vind je ons actuele aanbod: evenementen, artikelen en bestanden die interessant voor jou zijn als je je eigen energie wil opwekken.

Nu op onze kalender

#
1 jan. 2023 – 31 dec. 2024

Gratis EnergieGesprek met een EnergieAmbassadeur

Wil je aan de slag met isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp, stadsverwarming of energie besparen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Z…

#
26 mei 2023 – 31 mei 2033

Volg een mini workshop!

Maandelijks organiseert Energie-U met de EnergieAmbassadeurs (vrijwilligers) online workshops. 

Afgelopen jaar hebben we 675 Utrechters geholp…

#
1 nov. 2023 – 31 dec. 2023

Warmtescan Safari 2023

In november en december 2023 organiseert Energie-U vanuit in samenwerking met lokale initiatieven en Energiesamen 8 Warmtescan Safari's! Tijdens d…

Relevante artikelen

26 november 2023

Zonnepark Meijewetering op Duurzaamheidsgala

Zoals we eerder berichtten begon het eerste zonnepark van Utrecht als een vergeten restlandje in Leidsche Rijn. De lange weg vanaf 2016 was niet makkelijk en leverde geleerde lessen op. Na de feestelijke opening en excursie lijkt er wel geen einde te komen aan de Goed Nieuws Show rondom het eerste zonnepark van Utrecht. Da’s mooi voor Utrecht en voor Energie-U!

7 september 2023

Zonnige opening van Zonnepark Meijewetering op 1 september 2023

Het eerste zonnepark van Utrecht begon als vergeten restlandje in Leidsche Rijn en dat was een lange weg vanaf 2016. Je leest hier ons verslag van de feestelijke opening van Zonnepark Meijewetering op 1 september 2023. Terecht werden hier initiatiefnemers, partners, bedrijven, bewoners en alle anderen die hebben bijgedragen in het zonnetje gezet.

1 september 2023

Opening Zonnepark Meijewetering

Het eerste zonnepark in de gemeente Utrecht! Na jaren ploeteren staat het er nu. En het werkt: er wordt zonnestroom geproduceerd. Omdat het nodig is en omdat het kan. Feestelijk geopend op vrijdagmiddag 1 september 2023.

Bijbehorende bestanden

Meer weten? Bekijk ons actuele aanbod.