Energietransitie, samen met buurt of wijk

Steeds meer Utrechters willen hun woning verduurzamen, samen met de buurt of wijk. Van het aardgas af. Een warmtepomp. Energienul. Energiepositief. Duurzaam. Allemaal termen, allemaal motieven, allemaal goed. Hieronder vind je ons actuele aanbod: evenementen, artikelen en bestanden die interessant voor jou zijn als je deelgenoot wil worden van de energietransitie, samen met jouw buurt of wijk.

Nu op onze kalender

#
1 jan. 2023 – 31 dec. 2024

Gratis EnergieGesprek met een EnergieAmbassadeur

Wil je aan de slag met isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp, stadsverwarming of energie besparen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Z…

#
26 mei 2023 – 31 mei 2033

Volg een mini workshop!

Maandelijks organiseert Energie-U met de EnergieAmbassadeurs (vrijwilligers) online workshops. 

Afgelopen jaar hebben we 675 Utrechters geholp…

#
1 jan. 2024 – 31 dec. 2024

Warmtescan Safari 2023

In november en december 2023 organiseert Energie-U vanuit in samenwerking met lokale initiatieven en Energiesamen 8 Warmtescan Safari's! Tijdens d…

Relevante artikelen

28 maart 2024

Leerzame bijeenkomst over Zonne-eilanden Haarrijnseplas

Op 11 maart 2024 zaten er bijna 30 mensen via Zoom bijeen. In het schijnsel van beeldschermen ging het natuurlijk allemaal over de Zonne-eilanden die op de Haarrijnseplas komen, naar aanleiding van de energie-neutrale woonwijk die naast de Utrechtse plas verrijst. Er werd allerlei informatie gegeven over dit project, er werden vragen gesteld, o.a. over de voortgang. Voor wie er niet bij was, volgt hier een verslag. Terugkijken is ook mogelijk.

26 februari 2024

11 maart: Online informatiebijeenkomst Zonne-eilanden Haarrijnseplas

Voor iedereen die het fijne wil weten van de ontwikkelingen rond het zonne-energieproject op de Haarrijnseplas organiseert energiecoöperatie Energie-U een online informatiebijeenkomst. Nu de gemeente Utrecht de vergunning voor dit project heeft verleend, praten we je online graag weer bij.

22 december 2023

Dit zijn de geleerde lessen van Zonnepark Meijewetering

Het eerste zonnepark van Utrecht begon als een vergeten restlandje in Leidsche Rijn. De lange weg vanaf 2016 was niet makkelijk. Wat zijn de geleerde lessen? Oftewel: waar zijn we trots op? Waar leerden we van?

Bijbehorende bestanden

Meer weten? Bekijk ons actuele aanbod.