[Archief] Buurtstroom nu ook in Hoograven!


Goed nieuws voor iedereen in Hoograven die op zijn eigen dak geen zonnepanelen kan of wil plaatsen.

Buurtstroom in Hoograven

Nog dit jaar gaat in de wijk Hoograven het project Buurtstroom Hoograven van start waarbij op het dak van kringloopcentrum De A.R.M. (Verlengde Hoogravenseweg 69) ruim 300 zonnepanelen worden geplaatst. Dat is het plan van burgerinitiatiefgroep Hoograven Duurzaam!, De A.R.M. en Energie-U. Op 1 juli ondertekenden deze partijen daartoe een intentieverklaring. Het wordt een coöperatie waarin alle wijkbewoners kunnen deelnemen.

[caption id="attachment_2575" align="alignnone" width="750"]cap V.l.n.r. Sander Willemsen (Energie-U), Jan Jonkers (de ARM), Ad de Regt (Hoograven Duurzaam!) en Sjon Schenk (de ARM).[/caption]

Stroom uit eigen buurt

Met Buurtstroom investeren bewoners en bedrijven gezamenlijk in zonnepanelen en profiteren van de opgewekte stroom via een belastingkorting op de eigen energierekening. Dat wordt mogelijk gemaakt met de Regeling Verlaagd Tarief. Deze rijksregeling is eind vorig jaar aanzienlijk aangepast, waardoor het interessant is geworden voor met name bewoners (ook huurders) waarvan het eigen dak niet geschikt is voor het plaatsen van panelen.

Wees er vroeg bij

Buurtstroom blijkt op andere plaatsen erg in trek en initiatieven worden snel overtekend. Daarom openen we op de website www.hoogravenduurzaam.nl nu al een vrijblijvende belangstellingsregistratie zodat u als eerste lid kunt worden zodra de oprichting van de coöperatie een feit is. We zijn van plan om direct na de zomervakantie met een brochure te komen met concrete informatie over opbrengsten, rendement, hoogte van de aandelen en voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Meer informatie over de Regeling Verlaagd tarief treft u aan op onze website, waar u alvast uw belangstelling kan registreren (deelname op volgorde van binnenkomst).