[Archief] SSH en Energie-U onderschrijven samenwerking Buurtstroom op kantoorpand van de SSH

De Stichting Studenten Huisvesting (SSH) en Energie-U onderschrijven een samenwerking om Buurtstroom op een kantoorpand van de SSH te realiseren.

Ruim 60 zonnepanelen

Een groep enthousiaste Utrechtse buurtbewoners, te weten: Mieka Vroom, Bert Poortman, Albert Luiks, wonend in de omgeving Molenstraat willen graag op het dak van een nieuw gebouwd kantoorpand van de SSH zonnepanelen plaatsen. Ze willen dat om samen met de buurt vervolgens de komende jaren hier de stroom van te oogsten. Op het gebouw kunnen ruim 60 zonnepanelen neergelegd worden.

De buurtbewoners zijn dit project samen met Energie-U aan het ontwikkelen. Met het onderschrijven van de samenwerking is een grote stap gezet om gebruik te gaan maken van het dak. Op weg naar zonnestroom uit de eigen buurt! Buurtbewoner Bert Poortman “Een gemeenschappelijk zonnedak in je buurt, het is niet alleen werken aan een duurzame toekomst. Voor ons staat het samendoen met je buurt en buurtgenoten voorop. In ons stadsdeel hebben velen geen eigen of geschikt dak voor zonnepanelen, het is heel fijn dat de SSH met haar dak onze buurt steunt."

DSC_3698

Kansen benutten

Directeur van Energie-U, Sander Willemsen, is blij met deze nieuwe stap. Willemsen zegt: “Energie-U is van en voor bewoners. Met de SSH hadden we al een goede samenwerking. Mooi dat dit vervolgproject er nu ligt. Nu de panelen nog. We merken dat er veel mensen in Utrecht erop zitten te wachten om gewoon in je eigen buurt met de zon aan de gang te gaan.”

Remco de Maaijer (manager strategie, SSH) licht dit initiatief toe: “Als dakeigenaar van veel panden in Utrecht voelen wij een verantwoordelijkheid om kansen die er liggen te benutten. Het mooie van dit initiatief is dat gedrevenheid, deskundigheid en realisme erin bij elkaar komen.”