[Archief] Buurtgenoten leggen de kringloopwinkel vol met zonnepanelen

Op donderdagavond 8 december was onze eerste informatieavond over het buurtstroomproject bij kringloopwinkel de A.R.M. Ruim 30 buurtgenoten verzamelden zich middenin de winkel aan de Verlengde Hoogravenseweg gezeteld op kringloopstoelen en -banken. Met dit zonnestroomproject worden 310 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de kringloopwinkel dat de A.R.M. daarvoor ter beschikking heeft gesteld. Buurtbewoners kunnen investeren in 1 of meer buurtstroomdelen (zonnepanelen) à € 331,25 per paneel. Daarmee word je automatisch lid van coöperatie Buurtstroom Energie-U en ontvang je jaarlijks korting op de energiebelasting. In 10 jaar tijd verdien je de investering terug en daarna geniet je nog 5 jaar van de voordelen van het project.
Er zijn nog panelen over, dus als je de juiste postcode hebt dan kun je je nog aanmelden. Echter wees er snel bij, want het gaat wel hard! Kijk hier voor meer informatie.

En het volgende buurtstroomproject start ook; op maandag 16 januari is de informatieavond van de Molenstraat voor zonnepanelen op het kantoorpand van de SSH. De avond vindt plaats bij 'Niet op Zondag' in de Voorstraat.