[Archief] Welkom op de Zon10daagse!

Tien dagen volop vieren en genieten van de zon. Schijnt de Utrechtse zon ook voor jou? En jouw studentenhuis of buurt?

panelen_dom_cutout02

Genieten van zonlicht

Utrecht is bekend van de Dom, van Nijntje, en sinds 2016 ook van de Zon10daagse. Tijdens de Utrechtse Zon10daagse wordt gevierd dat de zon schijnt en dat Utrecht daar zo ontzettend van geniet. Genieten doen we het hele jaar en met vieren houden we na de tien dagen tussen 22 mei en 2 juni even op. Dan is er namelijk tijdens de Zon10daagse aandacht voor zonne-energie bij sportclubs. Op scholen. Ook het eerste Nederlandse studentenhuis met eigen zonnestroom (zie filmpje hieronder) zet de deuren open.

Er zijn evenementen voor vakmensen en voor beleidsmakers. Er is een fietstocht langs unieke Utrechtse zonneplekken. En, misschien wel het mooiste en grootste van alles, er is een grote inloopavond in het Stadskantoor!

Iedereen is welkom op het Stadskantoor

Op woensdag 1 juni is heel Utrecht welkom op het Stadskantoor. Van 17.00 tot 21.00 uur kun je daar álles te weten komen over zonne-energie. Misschien ook wel over de zon zelf. Je kunt er zonnepanelen aanraken (zonder onder stroom gezet te worden). Je kunt met experts praten. Met medebewoners die zelf hun huis hebben aangesloten op de zon.

Als je denkt dat je huis best geschikt is voor zonnestroom, kun je dat ter plekke bespreken en dan ga jij tevreden naar huis met alles wat je nodig hebt: kennis, een plan en motivatie.

Als je huis niet geschikt is of je bent er niet zelf baas over, kun je óók thuis van zonne-energie genieten. En niet enkel door als-ie schijnt voor het raam te zitten. Heb je bijvoorbeeld wel eens van Buurtstroom gehoord? Wij weten er alles van en vertellen er graag over.

Een zonnige drukte

De Utrechtse Zon10daagse is een initiatief van de gemeente Utrecht, dé officiële Solar City van Nederland. Energie-U is intensief betrokken bij de tiendaagse en zeker bij het grote publieksevenement, de inloopavond op woensdag 1 juni. Al onze zonnemensen zijn daar aanwezig. Ook degene die je wat kunnen vertellen over zonnewarmte. Ook met het realiseren van de zonnestroominstallatie bij Desto en de opening ervan op zondag 22 mei (tevens de opening van de 10daagse), waren we druk. We organiseerden een informatieavond over de combinatie van zonnepanelen, sedumdaken en isolatie, een win-win-situatie in het kwadraat maal drie. Kortom, een zonnige drukte!

Loop jij warm voor zonnestroom?

Er valt honderd keer meer zonne-energie op Utrecht dan we nodig hebben om te wonen, te werken en om ons te vervoeren. We benutten er slechts nog een klein deel van. Gelukkig wel steeds meer! Door dat te vieren, laten we meer mensen zien wat er allemaal kan en zo duwen we met z’n allen de fossiele energie de stad uit. Duw mee!

Ben je enthousiast over zonne-energie maar kun je op woensdag 1 juni niet aanwezig zijn, neem dan contact op met Energie-U. Onze email-adressen vind je op de Contact-pagina. Of stel je vraag via onze Facebook-pagina.

Hopelijk ontmoeten we elkaar op 1 juni. Wij zorgen voor zon!