[Archief] Komen in de regen, gaan in volle zon

In dit artikel krijg je alvast een korte indruk van de ALV die zondagmiddag 26 juni 2016 plaatsvond.

In dit artikel krijg je alvast een korte indruk van de ALV die zondagmiddag 26 juni 2016 plaatsvond.

Oprichters aan het woord

[caption id="attachment_2511" align="alignnone" width="750"]Oprichters van Energie-U aan het woordOprichters van Energie-U aan het woord in houtzaagmolen De Ster[/caption]

“Er ligt een hele mooie basis om snel grote stappen te kunnen maken.”

“Zoek ook naar verbinding met diepere waarden bij de grotere doelgroep.”

“Geweldig wat we allemaal al bereikt hebben. Tegelijkertijd is het ook nog heel weinig want er moet zo ontzettend veel gebeuren, nog altijd.”
“We waren vroeg, hebben een hoop meegemaakt, maar achteraf zou ik het niet anders hebben gedaan.”

Vier van de oprichters van Energie-U aan het woord. Aan het slot van een forumdiscussie waarmee de algemene ledenvergadering van zondagmiddag 26 juni 2016 werd beëindigd. In molen De Ster in Lombok, waar de groep van tien oprichters elkaar bijna zes jaar geleden vond. Ook andere namen dan Energie-U werden toen geopperd, maar niemand weet nog welke namen het níet werden.

Komen en gaan

De ALV zelf werd voor de eerste helft voorgezeten door Herman Eijdems, die bekendmaakte dat hij na drie jaar bestuurslidmaatschap, waarvan de laatste anderhalf als (waarnemend) voorzitter, vanwege te drukke werkzaamheden terugtreedt uit het bestuur. Onder groot applaus werd Herman bedankt voor zijn inzet, met als laatste wapenfeit het veiligstellen van de ondersteuning die Energie-U nog altijd van de stichting Doen geniet. Paul van Seters nam als vicevoorzitter de hamer over.

[caption id="attachment_2509" align="alignnone" width="750"]Inge spreekt de vergadering toeInge Verhoef spreekt de vergadering toe[/caption]

Als nieuw bestuurslid is Inge Verhoef door de ALV geïnstalleerd. Inge is al jaren lid en bovendien (haar eigen woorden) “fan van Energie-U”. Ze houdt zich bij de Windvogel bezig met communicatie en wil die kennis ook bij Energie-U inzetten. Om de Utrechtse windstilte van de laatste jaren te beëindigen.

Gezond ondanks tegenvallers

Penningmeester Michiel Nijssen lichtte de financiële kant van de coöperatie toe: gezond, positief saldo, ondanks enkele tegenvallers in het afgelopen jaar toch wat vet op de botten. De omvang van de financiën nam zodanig toe dat het bestuur het nodig acht én bovendien ook mogelijk, om hier professionele ondersteuning voor in te zetten. Zodat het bestuur kan besturen.

Het formele verslag van de ALV verschijnt binnenkort. Nu doen we het met enkele foto’s van de middag, die begon in klaterende regen en die eindigde in volle zon.

[Best_Wordpress_Gallery id="4" gal_title="ALV zomer 2016"]