Nieuwsbrief 6: wonen, werken, warmte in wintertijd

De wintertijd is weer ingegaan. We zitten meer binnen, zeker nu met corona, en de verwarming staat weer aan. We willen het wel lekker warm hebben. Maar dat moet niet teveel energie kosten. Hoe doen we dat? Daar wordt veel over nagedacht. Energie-U denkt flink mee. In onze nieuwsbrief 6 lees je daar meer over. En over allerlei andere activiteiten.

Energie-U op de koffie bij...Warmtebron

Sander en Fanny gingen op bezoek bij Warmtebron om bij te praten met Thijs Kraassenberg en Martin Klapwijk. Hoe zit het nou eigenlijk met geothermie in Utrecht? Hoe worden locaties gekozen en is het lastig om bewoners te betrekken?

Gemeenteraad vóór zonnepanelen bij Meijewetering

Het eerste zonnepark van Utrecht is weer een flinke stap dichterbij gekomen. De overgrote meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad stemde voor zonnepanelen op het veld aan de Meijewetering in Leidsche Rijn. Ontdek dit zonnepark en hoe jij kunt meedoen.

Doe je ook mee met Buurtstroom Rehobothkerk?

Donderdagavond 16 oktober organiseerden we een infoavond voor Buurtstroom Rehobothkerk. De dag erna startte de verkoop van de 149 zonnepanelen. Inmiddels is tweederde van de panelen verkocht. Er zijn nog panelen beschikbaar. Woon je in één van de volgende postcodes: 3523, 3524, 3525, 3522, 3521, 3511, 3582 of 3585? En is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen of heb je geen eigen dak? Of heb je al zonnepanelen, maar nog verbruik over? Doe dan mee met dit mooie project!

Webinar 'een goed gesprek over biomassa'

Ons lid Matthijs Sienot, Tweede Kamerlid voor D66, gaat 16 november in gesprek met ons lid Leo Meyer, voormalig projectleider bij het VN-klimaatpanel, en met ons lid Martin Junginger, hoogleraar biobased economy. Professor Gert-Jan Nabuurt brengt inzichten vanuit duurzaam bosbeheer in. Jij kunt hierbij aanwezig zijn en vragen stellen.

Expeditie Warmte

In november en december gaan 5 Utrechtse buurtgroepen op zoek naar een nieuwe warmtebron voor hun buurt. In 3 ateliers gaan ze hun eigen fantastische plan maken. De gemeente organiseert de ateliers en zorgt voor koppeling van de groepen aan bedrijven die hen helpen op technisch en financieel vlak. Energie-U verzorgt de inhoud in de ateliers: groepsvorming, zorgen voor een stevige positie voor je initiatief, en het betrekken van buurt en relevante partijen.

ALV Energie-U oktober 2020

Onze ALV van 2020 hielden we in oktober. Hoogtepunt deze keer was de presentatie door Inge Verhoef over de grote plannen voor het grote energielandschap. Wat tevens het afscheid was van Inge als bestuurslid van
Energie-U. Viereneenhalf jaar verrijkte ze bestuur, ledenorganisatie, uitstraling en onze initiatiefrijkheid. Met als grootste wapenfeit het ontstaan (bijna dan) van het grote energielandschap in Rijnenburg en Reijerscop.

Digitale Energiecoach een succes!

Deze dienst werd opgestart met 4 energieke enthousiastelingen die al ervaring hadden bij het helpen van mensen met hun energievragen. De aanvragen die binnenkomen zijn zeer divers. Van advies over isolatiemogelijkheden, elektrische apparaten, zonnepanelen, subsidiemogelijkheden of onduidelijkheid over de aardgasplannen van de gemeente. In de zomer was het even stilletjes, maar de laatste weken is de mailbox goed gevuld met aanvragen. De teller staat sinds begin oktober op 20 aanvragen, gemiddeld vijf per week.

Meer weten? Lees onze nieuwsbrief of schrijf je in!

Verder in nieuwsbrief 6: Update Energiebieb, Duurzame Maand november: Energietransitie en wonen, Challenge: Energiedrijvers!, Workshop Energiebesparen: Do It Yourself!, Evenement HIER opgewekt Online, SlimmeBuur en onze Agenda. Lees de nieuwsbrief hier of schrijf je in om hem automatisch te ontvangen.