Bijzondere duurzame verbouwing, vrijdag 29 april 2024

Wil je weten hoe Sander Ekstijn zijn appartement in Voordorp alweer vijf jaar geleden aardgasvrij maakte? Hij heeft alles bijgehouden en vertelt er alles over.

Energie-U organiseert sinds najaar 2022 een serie kennisbijeenkomsten over 'bijzondere duurzame verbouwingen'. Een Utrechter vertelt over de verduurzaming van het eigen huis. Iedere keer komt er een ander type en leeftijd huis aan de beurt en wordt een andere methode bekeken en besproken. Het waarom komt aan bod, het wat en het hoe.  

Sander: "Afgelopen najaar was er een open huis en ter ere daarvan heb ik een filmpje laten maken, zodat mijn voordeur niet meer zo vaak open hoeft voor kijkers (nog veel te weinig doeners). Mijn andere 93 VvE-genoten worstelen nog jaren met het idee dat ze ooit moeten verduurzamen".

Sander woont in een appartementencomplex in Voordorp. Gebouwd in 1991. Hij heeft een tijdje geprobeerd om zonnepanelen op het dak te krijgen, wat helaas niet lukte. Dan maar doen waar je zelf baas over bent: het eigen appartement verduurzamen. Met hulp van Thuisbaas kwamen er infraroodpanelen, een elektrische boiler en verdween de gasaansluiting. Het gestegen elektriciteitsverbruik dekt Sander met Buurtstroompanelen. 

De bijeenkomsten zijn iedere laatste vrijdag van de maand.
Op vrijdag 29 maart 2024 van 16:00-17:00 uur is de presentatie door Sander Ekstijn. Aansluitend is er een borrel. 
Als altijd in UCo, 2e Daalsedijk 6a.