Bijzondere duurzame verbouwingen, aflevering 1. Vrijdagmiddag 28 oktober

Wil je weten hoe een gewone Utrechter zijn huis uit 1904 tot een woning met energielabel A maakte? Kom dan vrijdagmiddag 28 oktober om 15.00 uur naar Energie-U, in UCo.

Vanaf oktober starten we met een serie kennisbijeenkomsten over 'bijzondere duurzame verbouwingen'. Een energieambassadeur, een bewoner of andere externe spreker vertelt over de verduurzaming van een eigen huis of een ander bijzonder gebouw. Iedere keer zal er een ander type en leeftijd huis aan de beurt komen en worden verschillende methodes bekeken en besproken. Ook zal er te zien zijn in welke gradaties er duurzaam verbouwd is (circulair, energieneutraal, low tech)? Wat zijn de lessons learned en wat is de top vijf van "dit had ik niet verwacht en/of dit viel heel erg mee"?

De bijeenkomsten zijn iedere laatste vrijdag van de maand.
Op vrijdag 28 oktober 2022 van 15:00-16:00 uur is de eerste presentatie. Aansluitend is er een borrel.

De aftrap wordt gedaan door Ad de Regt. Veteraan in de Utrechtse energietransitie. Ad woont op een prachtige plek in Hoograven, aan de Vaartsche Rijn. Hij vertelt over de stapsgewijze manier waarop hij zijn huis uit 1904, naar energielabel A heeft gebracht. 
Ad gaat al een tijdje mee. Jaren geleden maakten we dit interviewmet hem. Dan heb je al een beeld.  

Wil je komen, meld je dan aan door een e-mail te sturen naar ea@energie-u.nl. De aanduiding ea staat voor energieambassadeur. Marjon co├Ârdineert deze groep Utrechters die hun buurt- en stadgenoten belangeloos bijstaan. 

Deze sessies houden we in ons nieuwe thuishonk UCo. Dat vind je aan de 2e Daalsedijk 6a.