Energieambassadeur Sander Ekstijn is fietsheld van de maand!

We zijn trots op onze energieambassadeur Sander Ekstijn. De gemeente Utrecht heeft hem uitgeroepen tot fietsheld van de maand!

Wij kennen Sander al jaren als enthousiaste en kundige energiecoach. En eigenlijk ook wel als fietsfan. Hij fietst namelijk regelmatig met groepen studenten door Overvecht om de impact van de energietransitie te laten zien. En hij heeft dus nog meer in zijn mars. Sinds twee jaar geeft Sander namelijk fietslessen in Overvecht bij De Fietsmeesters. Hij heeft in die twee jaar al zo’n 100 volwassen Utrechters leren fietsen.
 

 

 

 

Foto: Ab al-Tamimi

"Je ziet de deelnemers worstelen en bovenkomen tijdens de fietslessen’, vertelt Sander. 'Er is soms veel volharding en geduld voor nodig. Dan is het aan ons om het enthousiasme erin te houden. Zo mooi om te zien dat de deelnemers elke les een stukje vrijheid winnen en meer zelfvertrouwen krijgen!"
Sander Ekstijn

Sander kreeg voor zijn inzet een fietslintje opgespeld door onze Utrechtse fietsburgemeester. Die draagt hij op aan alle Fietsmeesters die zich vol enthousiasme inzetten voor fietslessen in heel Utrecht. 
Hoera voor Sander!