Kennissessie 13 februari

Op maandagavond brandde het licht op UCo tot laat, er was namelijk een kennissessie aan de gang. In deze kennissessie vertellen EnergieAmbassadeurs en externe sprekers waar ze mee bezig zijn om zodoende van elkaar te leren en met elkaar te connecten.

Toen iedereen voorzien was van koffie of water, werd de avond afgetrapt door Boudewijn van Marwijk. Hij vertelde over een applicatie die hij aan het maken is. Hierin brengt hij belangrijke data en warmtefoto's samen voor het verduurzamen van huizen. Zo kunnen de EnergieAmbassadeurs die zich bezighouden met gesprekken, warmtescans en coaching zich volledig focussen op advies geven. Het administratieve werk wordt uit handen genomen door de app.

Rob Vonk vertelde daarna over de stand van zaken rondom waterstof-combiketels, die hij met zijn bedrijf aan het ontwikkelen is. Het is de enige waterstof-combiketel die gebruik maakt van een gesloten systeem. Met zijn presentatie wakkerde hij een leerzame discussie aan waar men in de pauze over door ging.

Het eten en drinken in de pauze werd verzorgd door Jamal. Samen met zijn vrouw had hij een lekkere linzensoep, mini
                                                                                                  pizzaatjes en pastasalades klaargemaakt.

Met een goed gevulde maag konden wij vervolgens gaan luisteren naar David van der Veen. Hij werkt bij de gemeente Utrecht en is gespecialiseerd in natuurvriendelijk isoleren. Hij heeft ons verschillende manieren geleerd hoe we kunnen voorkomen dat vleermuizen en musjes overlijden in het goedbedoelde isoleren van de spouwmuren van je huis.

Als klap op de vuurpijl vertelden Ad Kwak en Sander Ekstijn over hun ervaringen met energie coaching in Overvecht. Hoe pakken ze het aan en wat zijn de meest voorkomende problemen? Dat energiecoaching geen overbodige luxe is, werd ons goed duidelijk gemaakt.

Het was een leerzame en gezellige avond!

Wil jij de volgende keer hier ook bij zijn?  De volgende kennissessie is op dinsdag 6 juni 2023 van 18.00-21.30u.