Bijzondere duurzame verbouwingen deel 5, vrijdagmiddag 31 maart 2023

Wil je weten hoe Hans Slootweg zijn jaren '30 huis in De Meern biobased van label G naar A+ verduurzaamde?

Dit seizoen zijn we gestart met een serie kennisbijeenkomsten over 'bijzondere duurzame verbouwingen'. Een energieambassadeur, een bewoner of andere externe spreker vertelt over de verduurzaming van een eigen huis of een ander bijzonder gebouw. Iedere keer komt er een ander type en leeftijd huis aan de beurt en worden verschillende methodes bekeken en besproken. Ook is er te zien in welke gradaties er duurzaam verbouwd is. Wat zijn de lessons learned en wat is de top vijf van "dit had ik niet verwacht of dit viel heel erg mee"?  

"Eind 2011 kochten we onze jaren ‘30 twee-onder-één kap in De Meern. Zwaar verwaarloosd en veel te doen. Voor ons was de sport om zover mogelijk te komen mèt ecologisch verantwoorde, hernieuwbare materialen: biobased. Begin 2022 haalden we Label A+ binnen. Kost het veel? Ja, maar niet veel meer dan met standaard materialen. Kan het sneller? Natuurlijk. Maar we deden het in etappes. Trots? Ja! Leerpunten? Ook! Comfortabel? Zeker!"

Wil je komen, meld je dan aan door een e-mail te sturen naar ea@energie-u.nl. De aanduiding ea staat voor energieambassadeur. Marjon coördineert deze groep Utrechters die hun buurt- en stadgenoten belangeloos bijstaan. 

Deze sessies houden we in ons nieuwe thuishonk UCo. Dat vind je aan de 2e Daalsedijk 6a. 
Vrijdag 31 maart 2023, van 16.00 tot 17.00 uur. Dan napraten met een drankje.