Open huis Energie-U 15 april 2023

Energie-U "woont" tegenwoordig in UCo, aan de 2e Daalsedijk. We willen heel graag kennismaken met de buurt. Dat doen we op zaterdag 15 april van 11.00 tot 14.00 uur. Iedereen is welkom!

Samen energie besparen

Veel mensen willen heel graag een lagere energierekening en een prettig huis. Veel andere mensen weten uit ervaring hoe ze energie kunnen besparen. Energie-U brengt ze samen. 

We hebben veel vrijwilligers die als energieambassadeur bij medebewoners op bezoek gaan om ze te helpen met de eerste idee├źn, om een advies of offerte die ze hebben gekregen, met ze door te nemen. Om eigen ervaringen te delen. 

Anderen gaan bij huurders van gerenoveerde corporatiewoningen op bezoek om ze te helpen om energiezuinig te wonen. Het huis maakt het mogelijk maar je moet de techniek die erin zit wel begrijpen! 

Weer anderen gaan als vrijwillige energieklusser op bezoek bij mensen die energiebesparing heel goed kunnen gebruiken en er niet makkelijk zelf aan komen. 

Samen zonnestroom maken

Een lagere energierekening kan je ook krijgen als je zonnepanelen op je dak hebt. Maar, is je dak geschikt, wat kost het, welke opties zijn er voor panelen en bedrijven? Ook hier zijn genoeg ervaringsdeskundige medebewoners voor. 
Andere Utrechters zorgen voor grotere daken voor zonnestroom door en voor de buurt: Buurtstroom. Of zonnestroom produceren op grotere velden of waterplassen waar dat mogelijk is. 

Energie besparen gaat het beste met koffie, thee en een koekje

Dat weten we uit ervaring. En daar zorgen we dan ook voor. Het gaat om kennis maken tussen mensen en kennis maken met het onderwerp energie. In wat voor huis woon je, ken je je energierekening, tocht het wel eens? Welke maatregelen heb je al gedaan, in welke heb je interesse? En zo verder. 

Energie-U is iedere vrijdag in UCo te vinden. En op 15 april dus ook op een zaterdag. 

Markt, workshops, kermis

Behalve mensen zijn er ook spullen. Radiatorfolie, tochtstrips, spaarlampen, energie- en waterzuinige douchekoppen. Een rad van fortuin om een prijsje te winnen. Een kwis. En je kan een workshop volgen over zonnepanelen, isolatie of andere besparing. 

Wil je komen, heb je een vraag of een idee: meld je aan via info@energie-u.nl. 
En als je vergeten bent je aan te melden, mag je gewoon komen. Laat je niet tegenhouden. Neem vooral ook mensen mee! Energiebesparen is vooral ook gezellig.