Bijzondere duurzame verbouwingen, aflevering 2, vrijdagmiddag 25 november

Wil je weten hoe Utrechters Joost de Kruif zijn jaren '30-woning fraai verduurzaamde. Een gewone Utrechter in een gewoon huis in de gewone Rivierenwijk. Buitengewoon mooi gedaan.

In oktober 2022 zijn we gestart met een serie kennisbijeenkomsten over 'bijzondere duurzame verbouwingen'. Een energieambassadeur, een bewoner of andere externe spreker vertelt over de verduurzaming van een eigen huis of een ander bijzonder gebouw. Iedere keer zal er een ander type en leeftijd huis aan de beurt komen en worden verschillende methodes bekeken en besproken. Ook zal er te zien zijn in welke gradaties er duurzaam verbouwd is (circulair, energieneutraal, low tech)? Wat zijn de lessons learned en wat is de top vijf van "dit had ik niet verwacht en/of dit viel heel erg mee"?

De bijeenkomsten zijn iedere laatste vrijdag van de maand.
Op vrijdag 25 november 2022 van 16:00-17:00 uur is de tweede presentatie. Aansluitend is er een borrel.

De tweede in de serie is ook een oude bekende. Joost de Kruif zorgde er in 2015 voor dat voor het eerst in Nederland een studentenhuis zonnepanelen op eigen dak kreeg. Energie-U hielp eraan mee. Hier lees je er meer over.

Wil je komen, meld je dan aan door een e-mail te sturen naar ea@energie-u.nl. De aanduiding ea staat voor energieambassadeur. Marjon co├Ârdineert deze groep Utrechters die hun buurt- en stadgenoten belangeloos bijstaan. 

Deze sessies houden we in ons nieuwe thuishonk UCo. Dat vind je aan de 2e Daalsedijk 6a.